Összefoglaló

2023.03.18. 21:28

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. március 18.

A március tizennyolcadik napja sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. március 18-án.

Beol.hu

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) heti jelentésében közölte, a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján csaknem 63 ezren fordultak hazánkban influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz a múlt héten. Bár a vármegyék többségében már csökkent, Békésben még mindig nőtt a beteglétszám, a kórházainkban változatlanul látogatási tilalom van érvényben.

Dr. Nagy István agrárminiszter az 1848–49-es forradalom és szabadságharc évfordulója, március 15-e alkalmából a termelők összefogásában végzett kiemelkedő munkásságért miniszteri elismerő oklevelet adományozott Adamcsik Lászlónak, a Csabai Raktárszövetkezet elnökének. A kitüntetést dr. Nagy István Budapesten, a Vajdahunyad várában található Magyar Mezőgazdasági Minisztériumban adta át a napokban az agrárszakembernek.

Régi megfigyelések szerint Sándor napjával kezdődik az az időszak, amikor megérkezik a jó idő.

Hűséges Békés Megyei Hírlap-előfizetőink számára idén is elindítjuk a Mozaikkereső játékunkat. A nyereményeket úgy válogattuk össze, hogy a nehezebb gazdasági környezetben a legnagyobb segítség legyen: a játékunkkal az olvasóink pénzt nyerhetnek.

Kisebb értékre társtettesként folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett lopás bűntette és két rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség egy 24 éves büntetlen előéletű, de más ügyből kifolyólag letartóztatásban lévő orosházi férfi és egy 33 éves büntetett előéletű nő ellen, akik úgy loptak egy cukrászdából, hogy a nő két gyermekét is rávették erre.

Közel száz résztvevővel tartotta meg pénteken délután Csorváson Békés Vármegye Szlovák Önkormányzata szakmai fórumát.

Bár a korábbi tervek szerint már április-májusban csatlakozott volna Békés vármegye is az új ügyeleti rendszerhez, még szükséges kisebb változtatásokat elvégezni ehhez.

Fiatalok és idősek egyaránt gyúrták, töltötték a kolbászt azon a hagyományőrző, közösséget építő versenyen, amelyet ezúttal huszonöt csapat részvételével immár harmadik alkalommal rendeztek meg szombaton Sarkadon, a közétkeztetési intézményi ebédlőben.

Szorgos hangyák napja címmel tartottak tavaszi kerti munkálatokat felölelő programot pénteken a Szarvasi Arborétumban.

KLÍE-Kihívás néven rendezett tavaszi szabadidős örömíjász versenyt a Kerecsényi László Íjász- és Szabadidős Sportegyesület szombaton, a gyulai Woodland Központban. A megmérettetésen több mint száznegyvenen vettek részt.

Kilencvenedik születésnapján köszöntötte Kiss Jánosnét Kálmán Tibor, Békés polgármestere pénteken.

Látványos tacskófelvonulással, tacskótalálkozóval és számos különleges programmal ünnepelték a gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont megnyitásának hetedik évfordulóját szombaton délelőtt.

Biztos győzelmet aratott az MTK az újonc Előre NKSE ellen az élvonal szombati játéknapján.

A csereként beállt Gyürki Máté 79. percben szerzett góljával a Végegyházi SE nyerte a megyei I. osztályú bajnokság tavaszi rangadóját az Orosházi MTK-ULE 1913 ellen és ezzel az élre állt. A játéknap meglepetését a Jamina SE szolgáltatta a Nagyszénás SE legyőzésével.

Nem bírta feltörni a Békéscsabai MÁV védelmét a Szabadkígyós, így elmaradt a remélt siker a megyei II/A osztályú bajnokság 18. fordulójában. Mivel a Mezőhegyes nem kegyelmezett a Békésnek, így egy pontra felzárkózott a listavezető mögé.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában