Adamcsik Pál

2023.03.18. 07:26

Miniszteri elismerő oklevelet kapott a Csabai Raktárszövetkezet elnöke

Dr. Nagy István agrárminiszter az 1848–49-es forradalom és szabadságharc évfordulója, március 15-e alkalmából a termelők összefogásában végzett kiemelkedő munkásságért miniszteri elismerő oklevelet adományozott Adamcsik Lászlónak, a Csabai Raktárszövetkezet elnökének. A kitüntetést dr. Nagy István Budapesten, a Vajdahunyad várában található Magyar Mezőgazdasági Minisztériumban adta át a napokban az agrárszakembernek.

Ny. L.

Adamcsik László (balra) dr. Nagy Istvántól vette át az elismerést /Fotó: AM Sajtóiroda/

Adamcsik László elmondta, több mint 25 éve vezeti a Csabai Raktárszövetkezetet, de a hitvallása ugyanaz: korrekt, gyümölcsöző kapcsolat a termelőkkel, a gazdálkodásuk segítése minden tudásával, erejével, terményeik szakszerű tárolása és az értékesítésben közreműködés. Jelenleg sok a gond a mezőgazdaságban, az ő feladatuk, törekvésük az, hogy amit csak tudnak, ami tőlük telik, megoldják a gazdák érdekében.  

A Csabai Raktárszövetkezet tagja a HANGYA Magyar Termelői Értékesítő és Szolgáltató Szervezetek/Szövetkezetek Együttműködésének.

Szeremley Béla, a HANGYA társelnöke gratulációjában azt írta Adamcsik Lászlónak, hogy a közösségért végzett, több évtizedes, korrekt tevékenységéért Kossuth-díjat érdemelne. 

Ha azzal nem is, de számos más kitüntetéssel korábban is elismerték az agrármérnök végzettségű elnök munkáját. Kovács Béla-díjban, Szövetkezeti Érdeméremben, Magyar Örökség-díjban egyaránt részesült.

– A mostani díjátadón dr. Nagy István ünnepi beszédében kiemelte, a siker kovásza az agráriumban az ágazati szereplők közötti összefogás. Ezzel teljes mértékben egyetértek – hangsúlyozta az elnök. – A miniszter arról is szólt, hogy a nehéz időkben különösképpen szükség van olyanokra, akik a próbatételek közepette is példát mutatnak azzal, hogy igyekeznek a legjobbat kihozni magukból, és a rájuk bízott javakból. Továbbra is ezen az úton haladunk munkatársaimmal, tagjainkkal közösen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában