Kézilabda

2023.03.18. 19:15

Pont nélkül maradt a Békéscsaba a fővárosban – videóval

Biztos győzelmet aratott az MTK az újonc Előre NKSE ellen az élvonal szombati játéknapján.

P. B.

Archív fotó: Bencsik Ádám

Az MTK Budapest otthonában folytatta bajnoki szereplését a női kézilabda élvonalban újonc Békéscsabai Előre NKSE. A jó formában lévő, a legutóbbi öt fordulóban négy győzelmet begyűjtő lila-fehéreknél betegség miatt az irányító Vámosi Panna és az átlövő Kiss-Walfisch Mercédesz is hiányzott a meccskeretből a tartósan sérült kapus, Szabó Dóra és a balszélső Kukely Klára mellett. Ott volt a fővárosi csarnokban közel két tucat csabai drukker is, akik hangosan és lelkesen buzdították kedvenceiket.

A mérkőzést jól kezdő ENKSE kettőt is cserélt támadás és védekezés között, az irányító Bucsi Lilit és a jobbszélső Horváth Grétát a csapatkapitány Giricz Laura, illetve Török Fanni váltotta a védőfalban. 

Az ellenfelét addig csak üldöző MTK a nyolcadik perc végén vette át a vezetést és ettől kezdve állandósult a három-négygólos hazai előny. Megakadt a békéscsabai támadójáték, ezért Papp Bálint Előre-tréner a 12. percben időt kért.

Nem folytatódhatott azonban ezt követően a játék, mert a versenybíróknak problémája akadt a vendég szurkolótáborral, elvették a drukkerektől a megafont, majd Papp Bálint is odasétált, hogy megnyugtassa a kedélyeket. Kis idő múlva újra megállította a mérkőzést a zsűri a békéscsabai szurkolók miatt, akik nemtetszésüknek korántsem irodalmi stílusban adtak hangot. Az intermezzók után szerencsére visszatért minden a rendes medrébe a pályán, az viszont hamar kiderült, hogy a játékvezetők és a zsűri asztalnál ülők finoman fogalmazva sem szimpatizálnak a vendégekkel…

Az első játékrész második felében védekezést váltott az ENKSE, az öt egyes hátsó formáció pedig éreztette is a jótékony hatását, a szünetig sikerült faragnia a hátrányából a riválisára felzárkózó Papp-csapatnak.

Ezzel szemben a második félidő már nem indult jól békéscsabai szempontból, az MTK viszonylag gyorsan újra ellépett néggyel, így nyolc perc után ismét időt kellett kérnie a vendégeknek. A kiépített négy-ötgólos vezetéssel jól sáfárkodtak a hazaiak, az Előrének nem volt reális esélye arra, hogy közel férkőzzön vetélytársához, ahhoz keményebb, stabilabb, hatékonyabb védekezés és jobb kapusteljesítményre lett volna szükség – a fővárosiak összességében biztosan tartották otthon a két pontot.

Az ENKSE jövő szombaton címvédő győri kirakatcsapatot fogadja az NB I.-ben.

MTK Budapest–Eubility Group-Békéscsabai Előre NKSE 35–31 (15–14)

NB I.-es női mérkőzés. Budapest, Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont, 300 néző. V.: Hargitai, Markó.

MTK: Győri B. – Grosch 3, Szabó Kitti 4, Mazák-Németh, Szabó Laura 4 (1), Mészáros-Mihálffy 3, Pelczéder 3. Csere: Suba (kapus), Simon P. 8 (2), Sallai, Pál T. 5, Dakos 2, Román 3, Kobela, Juhász Eszter. Vezetőedző: Vágó Attila.

Békéscsaba: Razum – Horváth G. 3, Lanistanin 10 (4), Bucsi, Mayer Sz. 3, Gyimesi 2, Hajtai 1. Csere: Gadányi (kapus), Giricz L. 3, Török F., Termány 4, Borbély M. 1, Andróczki 2, Bencsik B. 2. Vezetőedző: Papp Bálint.

Az eredmény alakulása. 2. perc: 0–2. 7. p.: 4–4. 12. p.: 7–4. 18. p.: 11–7. 26. p.: 13–11. 35. p.: 18–16. 39. p.: 22–17. 45. p.: 26–20. 53. p.: 31–28. Kiállítások: 12, ill. 10 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 4/4.

Papp Bálint: – Harmincöt kapott góllal nehéz mérkőzést nyerni. Gyenge volt a védekezésünk, sajnos, hiányzott a kellő agresszivitás és a megállító szabálytalanság. Abból adódóan, hogy nem volt meg a hátsó stabilitás, bizonytalanná vált a támadójátékunk is, kevés volt a labda nélküli mozgás elöl és amikor esélyünk lett volna közelebb zárkózni, akkor rendre hibáztunk. Magabiztosan tartotta otthon a két pontot az MTK, nekünk tovább kell dolgozni ahhoz, hogy előrébb lépjünk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában