Labdarúgás - Vármegyei II. osztály

2024.07.09. 13:31

Nem ülnek a babérokon az elekiek

Az őszi 13-hoz tavasszal 22 pontot tett hozzá az Eleki USE Vármegyei II./A osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő együttese. A remek finisnek köszönhetően a 9. helyen zárta az évet a Nagy Gergely vezette határvárosi alakulat, az idei eredmények alapján pedig a mezőny első harmadában zárt volna.

Bakulya Mihály

Az elekiek a sebezhető védelmüket szeretnék megerősíteni az új évadra. Fotó: Babák Zoltán

– A téli felkészülés alapján abszolút bizakodóak voltunk, mivel remek létszámmal, nagyon jó edzésmunkával és kiváló körülmények között dolgoztak a fiúk. Összességében sikerült előrelépnünk szervezettségben és csapatjátékban is, de ez csak a kilencedik helyezésre volt elégséges, amit kicsit csalódásként éltünk meg, mert kis szerencsével talán két-három pozícióval is előrébb végezhettünk volna – mondta el a játékos-edző, aki szerint még mindig hullámzó volt a csapat teljesítménye.

Pozitívumként élte meg ugyanakkor az utolsó három fordulóban szerzett 9 pontot, melyet lelkesen és jól játszva értek el.

– Amiben előre kell lépnünk a jövőben, az a kiegyensúlyozott teljesítmény, hogy ne a kiszámíthatatlanság jellemezze a csapatot. Szeretném megköszönni a bizalmat az Eleki USE vezetőségének és a játékosoknak, hogy hat évnyi utánpótlás edzőség után a felnőttek között is kipróbálhattam magam. Köszönöm a játékosoknak a rendszeres edzéslátogatást, a csapat körül dolgozóknak pedig azt, hogy mindig nagyszerű körülmények között készülhettünk – tette hozzá Nagy Gergely.
A klubnál nem sokáig tart már a nyári pihenő. Július 15-én elkezdődik az öt hétre tervezett alapozás. A gárda heti szinten 3 edzéssel készül majd, hozzá jön még öt gyakorló mérkőzés, ami megfelelő alap lehet a következő évi másodosztályú bajnokságra.

– Krisán Krisztián befejezte karrierjét, neki ezúton is köszönünk mindent. Jánki István a munkája miatt nem tudja megoldani az utazást, így ő is távozott. Visszatért ellenben Mezőhegyesről Oszlács Márton, aki sokat segíthet a csapatnak. A további lehetséges érkezőkkel folynak a tárgyalások, elsősorban védő, illetve kapus posztokon szeretnénk erősíteni – tárta fel a kerettel kapcsolatos aktualitásokat a 34 esztendős játékos-edző.

A tervezett felkészülési mérkőzések rendje:
Július 20., szombat, 10.00: Eleki USE–Szabadkígyósi SZSC
Július 27., szombat, 10.30: Szeghalmi FC–Eleki USE
Július 31., szerda, 18.30: Eleki USE–Szeghalmi FC
Augusztus 3., szombat, 10.00: Grosics Akadémia U17–Eleki USE
Augusztus 15., csütörtök, 18.00: Gyulasport U19–Eleki USE

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában