Vívás

2024.07.09. 17:29

Negyedik helyen az ob-n a csabaiak gyermek fiúcsapata

Tizenhét vívó és négy csapat indult a békéscsabai Alföld Vívó Akadémiát képviselve a napokban Balatonfüreden megrendezett Olimpici törpici, gyermek, újonc és serdülő párbajtőr országos bajnokságon.

Gajdács Pál

Nm sok hiányzott a dobogóhoz az AVA gyermek fiúcsapatának

Fotó: AVA

Bár az éremszerzés elmaradt, a gyermek fiúcsapat büszke lehet a teljesítményére, hiszen nagyon közel került a dobogóhoz, negyedik lett.

– Sajnos az éremszerzés nem jött össze, amit nagyon szerettünk volna, de egy nagyon erős mezőny gyűlt össze. Nagyon sokat léptek pástra, többször is nagyon kevésen múlott a győzelem – mondta Mecskó Máté, az AVA edzője. – A legszebb eredményünk a gyermek fiú csapatunk negyedik helyezése volt, három patinás pesti klub, a Honvéd, a BVSC és a Ludovika mögött zártunk, megelőzve olyan klubokat, mint a Vasas vagy az MTK. Egyéniben Gonda Péter, Kovács Benedek, Csarnai Roland és Pataki Anna is beverekedte magát a legjobb tizenhat közé, ahonnan csak egy lépcsőfok választotta el őket az éremszerzéstől. Úgy gondolom, hogy a legjobb tizenhat között lenni az ország legjobb vívói között egy nagyon szép, figyelemre méltó eredmény.

AZ AVA eredményei. Fiúk. Serdülő (94 induló). Egyéni: 11. Kovács Benedek, 15. Csarnai Roland, 34. Kollár Milán, 63. Fári Bence, 91. Tímár Tas. Csapat (17): 7. AVA (Kovács Benedek, Csarnai Roland, Kollár Milán, Fári Bence, Tímár Tas). Újonc (114). Egyéni: 26. Bjelik-Lantos Botond, 40. Fári Bence, 50. Benkő Benedek, 57. Tímár Tas. Csapat (23): 13. AVA Bjelik Fári Tímár. Gyermek (100). Egyéni: 10. Gonda Péter, 28. Balázs Ádám, 34. Benkő Benedek, 62. Balázs Dávid. Csapat (20): 4. AVA (Balázs Ádám, Balázs Dávid, Benkő Benedek, Gonda Péter). Törpici (100). Egyéni: 63. Futó Sándor, 95. Gáncse Miklós.

Leányok. Serdülő (73). Egyéni: 10. Pataki Anna. Újonc (84). Egyéni: 74. Új-Mag Emma. Gyermek (83). Egyéni: 74. Új-Mag Emma. Törpici (65). Egyéni: 15. Diaz-Csarnai Liliána, 44. Balázs Dalma, 47. Gonda Tímea. Csapat (13): 10. AVA (Balázs Dalma, Diaz-Csarnai Liliána, Gonda Tímea).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában