Egészségügy

2024.04.01. 20:53

Változik az orvosi alapellátás Dévaványán

Március 31-től Polyákné Dr. Patka Lenke befejezi háziorvosi munkáját, ezután a III. számú praxist dr. Petrikó Attila veszi át helyettesítő háziorvosként.

Dinya Magdolna

Helyettesítő háziorvos érkezik Dévaványára

Forrás: shutterstock

Április 2-től a rendelés a központi orvosi rendelőben zajlik majd, ahol dr. Petrikó Attila látja el a IV. körzet helyettesítését, illetve a Margaréta Idősek Otthonának bentlakóit. Megváltozik az asszisztens személye is, fenti időponttól Székely Xénia fogja ellátni a feladatot, úgy, hogy Szücs Ferencné asszisztens a feladatok könnyítése érdekében még egy rövid ideig foglalkoztatásban marad, könnyítve ezzel a lakosok számára az átállási időszakot olvasható a város weboldalán.

Az önkormányzat a jövőre nézve is igyekszik a lakosok számára a lehető legjobbat kihozni a rendelkezésére álló lehetőségek közül, még úgy is, hogy e tekintetben nincs nagy mozgástere. Minden lehetőséget megragadnának, de jelen helyzetben kevés esélyt látnak orvost találni. A januári adatok szerint, országosan több mint 1058 betöltetlen háziorvosi és fogorvosi praxis van. Tartják a kapcsolatot a képző egyetemekkel, fejvadász céggel állnak kapcsolatban, lakást, praxist, szolgálati autót vagy akár ösztöndíjat/tanulmányi szerződést is kötnének a leendő háziorvossal, de ezen feltételekkel sem elég vonzóak, még úgy sem, hogy a tartósan betöltetlen körzetbe érkező háziorvos központi támogatásként akár 20 millió Ft-ot is kaphat, ha többek között vállalja, hogy 6 évig a városban fog dolgozni.

A gyermek háziorvosok, dr. Demeter Erzsébet és dr. Kacsó Márta is kitartóan „állják a sarat”, illetve dr. Kozma Daniella és dr. Hegedűs István fogorvosok is folyamatosan rendelnek. Változatlanul megy a reumatológiai és a nőgyógyászati szakrendelés a strandon, illetve változatlanul Szücs Ferencné és Nagy Józsefné látja el a vérvételi helyen a feladatokat.

A gyermek háziorvoslás terén jövőre várható változás, amikor a gyermekorvosokkal egyeztetve tőlük, egy új doktornő veheti át a feladatot, akivel tanulmányi szerződést szeretnének kötni. Ennek érdekében folyamatosan egyeztetnek. A közös cél szerint már az idén szerették volna, ha munkába áll, de az említett átalakítások miatti problémák következtében erre csak jövőre lesz lehetőség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában