Összefoglaló

2023.07.31. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. július 31.

A hétfő sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. július 31-én.

Beol.hu

Az egyesülete pénzét is elsikkasztotta a volt polgárőr. A Gyulai Járási Ügyészség 5 rendbeli üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat egy 41 éves, büntetlen előéletű balmazújvárosi férfi ellen, aki rábízott pénzeket tulajdonított el.

Egy nő 2021 nyarán lábzsibbadása miatt ment el egy fővárosi szakorvosi rendelőbe, ahol az ügyeletes orvosnak elmondta panaszait. A doktor, miután a panaszokat meghallgatta, megkérte a nőt, feküdjön fel a kezelőágyra, majd vizsgálat helyett „orvosi hivatásából eredő hatalmi helyzetével visszaélve” fogdosni kezdte. A sértett ennek ellenállt, mire az orvos jelezte, hogy a vizsgálatot befejezte, és ellátás nélkül hazaküldte.

A nő ezután panasszal élt a betegjogi képviselőnél és feljelentést tett.

Nő a kötelező élelmiszerár-akciózás mértéke, bővülnek a SZÉP-kártya felhasználási lehetőségei. Augusztus 1-jétől 15 százalékra nő a kötelező élelmiszerár-akciózás mértéke és bővül az akciózásra kijelölt élelmiszerek köre is. A nyár utolsó hónapjában egy másik fontos változás is történik, ugyanis holnaptól újra fel lehet használni a bolti élelmiszer-vásárlásra a SZÉP-kártyán lévő pénzeket.

Mosolygós atléták sorakoztak fel hétfőn délután a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club Tünde Utcai futófolyosóján. Kis Petra Sára, Kovács Alexandra, Bor Benjámin a maribori XII. Nyári Európai Ifjúsági Fesztiválon erősítették a 104 tagú magyar csapatot. S itt az erősítették szón van a hangsúly, hiszen mindannyian legjobbjukat nyújtották.

Elbúcsúzott a Mezőhegyes-Újszeged vonatjárat. Tele volt a Mezőhegyes-Újszeged vasútvonalon közlekedő járat, mely hétfőn indult utolsó útjára.

Íme, minden, amit a Google biztosan tud Önről. A nagy technológiai cégek minél közelebb akarnak kerülni a felhasználókhoz – pontosabban az adataikhoz.

Befejeződött Békésben a búzaaratás, gyengébb lett a termés az 5,2 tonna/hektár átlaghozammal a vártnál. Mindez azonban idén sem befolyásolja a gazdákat felajánlásaikban a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem programra. Hétfőn az eddigiek mellé új gyűjtőpont nyílt Békésben, Oravecz Tamás medgyesi családi gazdálkodó telepén. Kraller József, a város polgármestere elsőként ajánlott fel gabonát a rászorulók javára a telepen.

Mellrákot diagnosztizáltak a gyulai asszonynál, nem gondolta, hogy egyszer kiállítása lesz. Az önkormányzat Mezőberény újratelepülésének 300. évfordulója tiszteletére négy napon át tartó programokkal tart megemlékezést „Évszázados értékeink” címmel. Ennek keretében Túri Andrea, az Orlai ház igazgatója július 29-én a városháza aulájában nyitotta meg Kéki Mária Mezőberényből elszármazott könyvszobrász kiállítását – tájékoztatott Facebook oldalán a mezőberényi Orlai ház.

A Gesztenyeliget Integrált Szociális Intézmény Csongrád-Csanád Vármegye rendezésében szórakoztató, könnyed nyáresti, zenés programra, a IV. operettgálára várta a szórakozni vágyókat a hétvégén a nagymágocsi Károlyi-kastély csodálatos parkjába. A támogatók segítségével megvalósult programra érkeztek a szomszédos vármegyéből, Békésből is sokan. Például kiállítóként a csorvási Hudák Szőtteskúria is képviseltette magát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában