Utolsó utazás

2023.07.31. 19:32

Elbúcsúzott a Mezőhegyes-Újszeged vonatjárat hétfőn

Tele volt a Mezőhegyes-Újszeged vasútvonalon közlekedő járat, mely hétfőn indult utolsó útjára.

Beol.hu

Utolsó utazás Makótól Újszegedig – most kivételesen sok utassal

Fotó: delmagyar.hu/Szabó Imre

Sajnáljuk, hogy megszűnik, mert ennek a vonalnak megvan a maga hagyománya, de el kell ismerni, hogy a döntés racionális

 – mondja a makói vasútállomáson feleségével együtt várakozó nyugalmazott sebész főorvos, Sepp József hétfőn délelőtt. Hozzátette, ezzel a vonattal már nagyon régen nem utaztak, távolsági járatokkal is csak ritkán - olvasható a delmagyar.hu oldalon.

A befutó vonaton már jó néhányan ülnek, nagyjából meg is telik a szerelvény. A kalauz meg is jegyzi, miközben kiadja a jegyet, hogy máskor csak négy-öt utast kell kiszolgálnia. Az nyilvánvaló, hogy a legtöbben vasútbarátok, a kíváncsiság hozta őket ide, többségük még csak nem is helybeli. Sokan fotóznak, a jegyeket gondosan elteszik, út közben vidáman beszélgetnek – mi másról, mint a vasútról, a vonatokról.

Útközben mind többen és többen csatlakoznak a megállóknál. Aztán a vonat beér Újszegedre, ahol már kisebb tömeg verődött össze. A kalauz bejelenti, hogy tíz perc múlva indul vissza a vonat. 

Hogyan tovább?

A keddtől induló vonathelyettesítő buszok útvonala a vasútvonaltól eltér, az érintett települések központjában állnak meg, nem pedig a vasútállomásoknál. Korszerű Credobus Econell 12 típusú, légkondicionált, elektronikus utastájékoztatási rendszerrel, fedélzeti kamerarendszerrel, kerekesszék és babakocsi elhelyezésére kialakított férőhellyel és rámpával, valamint USB-csatlakozóval rendelkező buszok járnak, kiinduló- és célállomásuk a szegedi Mars téri buszpályaudvar. Csak előzetesen megvásárolt vasúti jeggyel, bérlettel lehet rájuk felszállni, a jegyeket, bérleteket vasúti tarifa alapján lehet megváltani.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában