Nagymágocs

2023.07.31. 11:29

A csorvási Hudák Szőtteskúria is képviseltette magát az operettgálán

A Gesztenyeliget Integrált Szociális Intézmény Csongrád-Csanád Vármegye rendezésében szórakoztató, könnyed nyáresti, zenés programra, a IV. operettgálára várta a szórakozni vágyókat a hétvégén a nagymágocsi Károlyi-kastély csodálatos parkjába. A támogatók segítségével megvalósult programra érkeztek a szomszédos vármegyéből, Békésből is sokan. Például kiállítóként a csorvási Hudák Szőtteskúria is képviseltette magát.

Csete Ilona

A kastély parkja megtelt erre az estére. Fotó: Facebook

Fotó: Facebook

Nagymágocsra érkezett Kádár Ferkó is, fotófala előtt, valamint a veteránjárművek mellett, a park csodás környezetében sokan készítettek örök emléket, fényképeket, miközben gyülekezett a közönség és várta a művészek előadását.

Hudák Mariann Mesterremek és Príma-díjas viseletkészítő, valamint édesanyja, Hudák Józsefné Julika szövő, népi iparművész is bemutatkozott. Csorvásról hozták el azokat a viseleteket, amelyek segítettek a múltidézésben.

A Hudák család ruháival segítette a múltidézést.
Fotó: Facebook

– Nagyon szép este volt, rengeteg élménnyel. Én erre az alkalomra magyar díszruhát vettem fel fekete sarolta-zsinórozással. Vittünk bemutatni magyar nemesi viseleteket, férfi brokát zakót aranyozott zsinórozással. Igyekeztünk a grófi, nemesi viseletekkel is megidézni a múltat, ahogy azt tették a Monarchia Operettszínház csillagai is azon az estén – nyilatkozta Hudák Mariann.

Az operett csillagai több órán át szórakoztatták a közönséget.
Fotó: Facebook

A kastély parkjában Kádár Ferkó fotószánháza mellett lehetett nosztalgiahintózni, a parkban sétálva rácsodálkozni az építészeti remekre, a kastélyra nappali és esti fényében is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában