Csúcsfogás

2024.04.26. 10:23

Holtági pontyrekord született a békésszentandrási Sirató-holtágnál

Új holtági pontyrekord született a békésszentandrási Sirató-holtágból – tájékoztatott Facebook-oldalán a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KHESZ). A holtági pontyrekordot Lestyan Martin érte el, egy 25 kilónál nehezebb ponttyal.

Papp Gábor

A békésszentandrási Sirató-holtág számolatlan szebbnél-szebb fogási élmény örökbecsű helyszíne, Lestyan Martin hűséges beküldőnk pedig rengeteg szép fogással büszkélkedhet erről a vízterületről (is) – írta Facebook-oldalán a KHESZ. Ők ketten összehozták most azt, amely innentől fogva történelem: megdőlt fogási listánk hivatalosan jegyzett holtági pontyrekordja.

holtági pontyrekord,Lestyan Martin,Sirató-holtág
Lestyan Martin remek holtági pontyrekordot ért el

A beszámoló szerint az idei év első horgászatán sikerült megfogni ezt a gyönyörű pontyot a békésszentandrási Sirató-holtágból. „A kapást követően a hal egyből egy akadóba úszott, de pár perc küzdelem után szerencsére kiszabadult belőle. A fárasztás végén, a szákoláskor szembesültem a hal méreteivel, amikor az 1x1 m-es merítőt teljesen kitöltötte a hal. Partra emelés után a mérleg 25,15 kg-ot mutatott. Hatalmas élményt adott ez az óriás, és egyben az eddigi legnagyobb halamat adta ez a horgászat.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában