Összefoglaló

2023.06.06. 21:36

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. június 6.

A kedd sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. június 6-án.

Beol.hu

Fotó: Shutterstock

Ingyen adhatnak le feleslegessé vált, működésképtelen tévéket, hűtőszekrényeket, mosógépeket, számítógépeket, azaz elektronikai hulladékokat a békéscsabaiak a napokban. Kedden Jaminában vették át ezeket az eszközöket, gépeket, csütörtökön 8 és 16 óra között pedig a CsabaPark Gyulai úti részén tart ugyanilyen akciót a szemétszállító cég.

Elfogadta a gyulai járásra vonatkozó Fenntartható Városfejlesztési Stratégiát legutóbbi ülésén a gyulai képviselő-testület.

Ötös erősségűre becsült földrengés történt Romániában, Aradtól 17 kilométerre: Békésben is több helyen megmozdult a föld. Az elmúlt időszak romániai földrengései közül ez volt a legerősebb, a későbbi mérések alapján 5,1-es.

Alternatív környezettudatos ötlettel, a chipses zacskók kreatív és praktikus újrafelhasználásával vihették haza a fődíjat a nyírségi diákok a Samsung és az EdisonKids Megoldások a holnapért kihívásán. A békéscsabai KOLLABOR diákjai a második és harmadik díjat érdemelték ki.

A hagyományoknak megfelelően Gyula városának legkiválóbb diákjait, a megyei, területi vagy országos tanulmányi, művészeti, illetve szakmai versenyeken kiválóan szereplő tanulókat köszöntötték kedden délután a fürdővárosi polgármesteri hivatal dísztermében.

A könyvről, a kortárs irodalomról és szerzőkről szól most is az Ünnepi Könyvhét.

Duplán ünnepelhetett a nagyjából egy hónappal ezelőtt a szarvasi Körösvölgyi Állatpark, ugyanis egy napon belül két borjú is világra jött a gímszarvasoknál – közölték a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság honlapján.

A DK elnöke és felesége egész egyszerűen nem foglalkoztak június 4-ével, helyette Gyurcsány Ferencet ünnepelték – írja a Magyar Nemzet. A lapnak a XXI. Század Intézet elemzője arról beszélt, hogy a teljes baloldal nem tud mit kezdeni Trianon emlékezetével.

A múlt hétvégén megnyitotta kapuit a Gyulai Várfürdő hullámmedencéje és Vízi gyermekparadicsoma, a két attrakció az időjárás függvényében a főszezon, a kiemelt időszak kezdetéig szombaton és vasárnap üzemel majd. A fürdőben folyamatosak a fejlesztések, éppen szerdán adják át a munkaterületet a főépület rekonstrukciójához.

A világ kilencedik legmagasabb hegycsúcsára, a 8125 méter magas Nanga Parbatra indul június 6-án, kedden Varga Csaba Nagyváradon élő hegymászó, építész – hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában