TOP Plusz program

2023.06.06. 14:24

Fenntartható városfejlesztési stratégiát fogadtak el Gyulán

Elfogadta a gyulai járásra vonatkozó Fenntartható Városfejlesztési Stratégiát legutóbbi ülésén a gyulai képviselő-testület.

P. G.

A legutóbbi testületi ülésen tárgyalták a témát

Fotó: Bencsik Ádám

Kónya István alpolgármester, a megyei közgyűlés tanácsnoka elmondta, a mintegy 450 oldalas anyag tartalmazza a városfejlesztési programtervet, amit korábban már elfogadott a gyulai testület. Hozzátette, a szakmai anyag része a Békés Vármegyei Integrált Területi Stratégiájának.

– Minden mindennel összefügg és egymásra épül – tette hozzá. – A napokban elfogadott stratégia tartalmazza a különböző célkitűzéseket, programterveket, a konkrét fejlesztési elképzeléseket, amelyeknek természetesen a megyei stratégiával összefüggésben kell álljanak.

Kónya István kitért arra, hogy két Békés vármegyei járásban, a Gyulaiban, illetve a Békéscsabaiban az említett stratégiai dokumentumok elfogadása szükségeltetik ahhoz, hogy a két térség települései a fejlesztési elképzeléseiket beadhassák az úgynevezett TOP Plusz program kiírásaira. Mint mondta, ezért is volt fontos a stratégia véglegesítése és elfogadása.

Az alpolgármester szólt arról, hogy a Gyulai járáshoz városukon kívül Elek, Kétegyháza és Lőkösháza tartozik. A járásba az előzetes információk szerint 6 milliárd 581 millió forint érkezhet a már említett TOP Plusz forrásokból, amelyre lakosságszám-arányosan pályázhatnak az egyes települések, Gyulára mintegy 4,5 milliárd forint juthat, illetve ezen felül a Gyulai Tankerületi Központ általi TOP Pluszos források is kiegészíthetik az összeget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában