Körösvölgyi Állatpark

2023.06.06. 16:36

Két Bambi született egy napon Szarvason

Duplán ünnepelhetett a nagyjából egy hónappal ezelőtt a szarvasi Körösvölgyi Állatpark, ugyanis egy napon belül két borjú is világra jött a gímszarvasoknál – közölték a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság honlapján.

L. B.

A borjak egyre többször indulnak sétálni.

Fotó: Lajtos Krisztina

A 8-10 kilogrammos, pettyes bundájú gím borjak Bátor, a kilenc éves, büszke gímszarvas bika, illetve egy-egy azonos korú tehene utódai. A két borjú érkezése között csupán néhány óra telt el. Az idősebb borjú hajnalban, a fiatalabb pedig kora délután látta meg a napvilágot. Mindkét tehénnél problémamentes, gyors ellés zajlott.

A kicsik szinte azonnal és sikerrel lábra álltak, követték mamáikat. A gyors ellés és lábra állás a növényevő állatoknál kulcskérdés a túlélés szempontjából, hiszen a ragadozókkal szemben csak így lehet esélyük. Az állatpark kifutójának biztonságában, az ősi ösztönnek engedelmeskedve a tehenek féltő módon fektették el borjaikat, akik kiváló rejtő színűkben bízva hangtalanul várják a szoptatási időket.

Mivel az állatok gyorsan növekednek, egyre többször indulnak sétálni a kifutóban a tehenekkel. Az ivarukat tekintve egy bika és egy ünő borjút, valamint büszke szüleiket bárki megnézheti a Körösvölgyi Állatparkban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában