Összefoglaló

2023.09.03. 20:37

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. szeptember 3.

A vasárnap sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. szeptember 3-án.

Beol.hu

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

Az első információk szerint négyen sérültek meg abban a frontális karambolban, amely vasárnap este történt Kétegyháza és Medgyesegyháza között.

Hálaadó istentisztelet tartottak vasárnap délelőtt a gyulai református templomban, majd ünnepélyes keretek között átadták a Magvető Református Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda új óvodaépületét, illetve letették az intézmény leendő tornatermének alapkövét.

Továbbra is százszázalékos teljesítménnyel menetel a bajnokságban a Békéscsaba 1912 Előre NB III.-as csapata. A lila-fehérek a vasárnapi 6. forduló viharsarki rangadóját nyerték meg Füzesgyarmaton, egy közel félórás viharszünettel tarkított meccsen.

A gyülekezet áldásával indították óvodába és iskolába a most indult új tanévben a békéscsabai református gyerekeket. A vasárnapi ifjúsági istentiszteletre megtelt a református templom, és a megszokottnál jóval nagyobb számban voltak jelen a közösséghez tartozó felnőttek gyermekei és unokái, a karon ülőktől az egyetemistákig, de a legtöbben általános- és középiskolások. Együtt imádkoztak a sikeres tanévkezdésért, és kértek türelmet a pedagógusoknak.

Ketten sérültek meg a szombat esti dobozi tűzben: egyiküket, egy nőt életveszélyes égési sérülésekkel szállították kórházba. Friss információink szerint a nő elhunyt.

Az épületet még áprilisban adták át, ezúttal pedig egy avató ünnepség keretein belül ismerték el azt a hetvennégy önkéntest, akik az elmúlt években a ház felújításán dolgoztak. Az eseményre Nagy János Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár is ellátogatott, aki a vasárnapi misén is részt vett.

Magyarországon tizenhárom őshonos nemzetiségi közösség él teljes nyugalomban, békében és biztonságban, tagjaik az elmúlt több mint egy évtizedben joggal érezhették, hogy „reneszánszukat élik” – hangoztatta a Miniszterelnökség Modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa vasárnap a többségében horvát nemzetiséghez tartozók által lakott Vas vármegyei Szentpéterfán.

Novák Katalin köztársasági elnök vasárnap Szigetszentmiklóson, a Temesvári Utcai Általános Iskola tanévnyitó és épületátadó ünnepségén mondott beszédet.




 






 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában