Labdarúgás

2023.09.03. 20:07

Gyarmaton is ellenállhatatlan volt az Előre

Továbbra is százszázalékos teljesítménnyel menetel a bajnokságban a Békéscsaba 1912 Előre NB III.-as csapata. A lila-fehérek a vasárnapi 6. forduló viharsarki rangadóját nyerték meg Füzesgyarmaton, egy közel félórás viharszünettel tarkított meccsen.

Bakulya Mihály

Csató Sándor és stábja érthetően elégedett lehetett

Füzesgyarmati SK–Békéscsaba 1912 Előre 0–4 (0–1)

NB III.-as labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat, 400 néző. Vezette: Szilágyi Sándor (Szilágyi Norbert, Vilmányi Simon).

Füzesgyarmat: Fildan – Bella (Soós, 54.), Csáki, Achim S., Bódis, Mezei – Bartók, Kis Sz. (Mező, 67.), Sándor, Szabó B. (Béres, 89.) – Virág (Kabály, 46.). Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Szabados Tamás.
Békéscsaba: Póser – Komáromi (Mihály, 77.), Fazekas, Bora (Farkas M., 46.), Hodonicki – Futó (Váradi, 18.), Pintér (Geiger, 77.), Albert, Mikló – Sármány, Vólent (Rédling, 77.). Vezetőedző: Csató Sándor.
Gólszerző: Vólent (17. – 11-esből), Pintér (62.), Váradi (83.), Rédling (88.).

A kezdettől támadólag fellépő csabaiak kapufával nyitottak, bő negyedórányi játék után azonban a vezető góljuk is megérkezett. Vólent büntetőjével szereztek előnyt, a hazai játékosok és nézők azonban vehemensen vitatták annak jogosságát, mondván a sípmester hangra fújta azt be. A folytatásban is a lilák domináltak, a házigazdák csak ritkán és rövid időre jutottak el a támadó harmadig. A védekezésüket azonban jól megszervezték, ennek köszönhetően a jobbára széleken próbálkozó Előre nem tudott igazán veszélyes helyzetet kialakítani.

A szünetben csapadékot hozó viharos felhők és orkán erejű szél telepedett Füzesgyarmat térségére. Ennek hatására 25 percet csúszott a második félidő, a mély talaj pedig megnehezítette a csapatok dolgát. A csabaiakat ez sem zavarta: fokozatosan őrölték fel a gyarmatiak ellenállását. Ennek a hozománya volt a 62. percben Pintér találata, aki a hazaiak eltolódó védekezését kihasználva, duplázta meg a különbséget. A végjátékra egyre inkább lankadt a lelkes hazai gárda, amely a megsérülő Kis Szabolcs személyében a vezérét is elveszítette. Ennek újabb Előre-gólok és magabiztos vendégsiker lettek a következménye. A hajrában előbb Váradi lőtt laposan a kapuba, majd Rédling állította be a végeredményt.

Jó: Kis Sz., Bella, Bódis, ill. Fazekas, Mikló, Hodonicki, Sármány, Pintér.

Boros Tibor: – A meccs első felében volt tartása a csapatnak, de a kényszerű cserék megbontották a törékeny egységet. Sajnos a végjátékra újra szétestünk.

Csató Sándor: – A szervezett hazaiak az első félidőben megnehezítették a dolgunkat, a megnyújtott szünetről viszont mi jöttünk ki jobban. Harcosak voltunk, sok támadást vezettünk és végre ez a fölény a gólokban is megmutatkozott.

Következik

7. forduló. Szeptember 8., péntek, 16.00: Szolnoki MÁV FC–Ceglédi VSE. Szeptember 9., szombat, 11.00: Szeged-Csanád Grosics Akadémia II.–Füzesgyarmati SK, Vasas FC II.–Monori SE. 16.00: Békéscsaba 1912 Előre–Martfűi LSE, Körösladány MSK–Kecskeméti TE II., Erzsébeti SMTK–Bp. Honvéd II., BKV Előre–FC Dabas, Hódmezővásárhelyi FC–Pénzügyőr SE.

Mesterlövészek

5 gólos: Lettner Lóránt László (Dabas), Molnár János (ESMTK).

4 gólos: Szabó Bence (Füzesgyarmat), Wirth Dániel (ESMTK).

3 gólos: Kerék László (BKV Előre), Rajsli Tamás (Körösladány), Sármány Kristóf (Békéscsaba), Simon Benedek (Bp. Honvéd II.), Wéber László (Körösladány).


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában