Ifjúsági istenisztelet

2023.09.03. 14:50

A sikeres tanévkezdésért imádkoztak a csabai református templomban – galériával

A gyülekezet áldásával indították óvodába és iskolába a most indult új tanévben a békéscsabai református gyerekeket. A vasárnapi ifjúsági istentiszteletre megtelt a református templom, és a megszokottnál jóval nagyobb számban voltak jelen a közösséghez tartozó felnőttek gyermekei és unokái, a karon ülőktől az egyetemistákig, de a legtöbben általános- és középiskolások. Együtt imádkoztak a sikeres tanévkezdésért, és kértek türelmet a pedagógusoknak.

Szegfű Katalin

Az Úr asztalához előre szólították a jelenlévő gyerekeket, azokat, akik református hitoktatáson fogják gyarapítani ismereteiket

Fotó: Szegfű Katalin

Igehirdetésében Marti Márta lelkésznő az Újszövetségben olvasható tíz leprás csodás gyógyulásának történetén keresztül a hála fontosságára helyezte mondandója hangsúlyát. 
– A történetben a tíz meggyógyított személy közül egyetlen ment vissza Jézushoz, hogy leboruljon előtte és imádja őt. Így nem csak a testének, hanem a lelkének az épsége is helyreállt, teljesen meggyógyult. A hála indította őt erre. Az a hála, amiért naponta kell nekünk is imádkoznunk, és a hálás szív az, amivel köszönetet mondunk Isten megtartó szeretetéért, ajándékaiért, nem szűnő kegyelméért és megígért üdvösségünkért. Az induló tanévben a hála legyen a mindennapjaink része – fogalmazott a lelkipásztor asszony. 

Az istentisztelet egy pontján az Úr asztalához előre szólították a jelenlévő gyerekeket, azokat, akik református hitoktatáson fogják gyarapítani ismereteiket a 2023-2024-es tanévben a békési megyeszékhelyen. A gyülekezet énekben kért áldást rájuk és imádkozott az előttük álló feladatok sikeres elvégzéséért, Isten iránti hűségért, a kísértések leküzdéséért. Külön imádkoztak a konfirmációi felkészítést most elkezdőkért és a gyerekek nevelését vállaló személyekért. Az egyházközség vezetői bemutatták a csabai általános és középiskolákban hitoktatás végzőket: Gajda Mátyásnét, Tóth Csabánét, Dr. Kissné Szikszai Szilviát és Balogh Sándort. Mellettük Marti Miklós Nándor és Marti Márta gyülekezeti lelkészek végeznek majd hitoktatást. 

Az ünnepi alkalmon példaként állították a közösség tagjai elé Balogh László tiszteletbeli gondnokot és a feleségét, Gabikát, akik éppen hatvan esztendeje kötötték össze életüket, és most megerősítették akkor tett fogadalmukat, egymás és Isten iránti elkötelezettségüket. A gyülekezet énekszóval kívánt nekik további jó egészséget és Istenhez hű éveket.  
Az istentiszteleten ifjúsági énekek hangoztak el. A zenei szolgálatot az Aqua Viva Zenekar tagjai vállalták, akik javarészt a református közösséghez tartozó fiatal muzsikusok, vezetőjük Szomor István zenetanár, presbiter.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában