Szarvas

2024.04.27. 19:55

Anna, a muflonbárány beköltözött az állatsimogatóba

Új lakó költözött a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatparkjának állatsimogatójába. A dámszarvassal, magyar óriás nyulakkal is rendelkező simogató friss jövevénnyel, egy muflonbáránnyal bővült.

Beol.hu

A Körösvölgyi Állatpark állatgondozó kollégái kézben nevelték fel a parkban született kis muflonbárányok egyikét, mivel az ellést követően az anyja nem gondoskodott megfelelően róla. A pótszülők miatt a kis muflonbárány az emberhez szokott és fölöttébb szelíd példány lett. 

muflonbárány, állatsimogató, körösvölgyi állatpark
Annán kívül még további négy muflonbárány látta meg a napvilágot idén a Körösvölgyi Állatparkban. Fotó: Urbancsok Éva/KMNP

Jelenleg az állatpark állatsimogatójában bárki találkozhat a felhőtlenül ugrándozó csöppséggel és meg is simogathatja azt. Nemét tekintve a kis bárány nőivarú, tehát jerkebárány. Gondozói Annának keresztelték. Anna már egyhónapos. Még naponta hat alkalommal cumisüvegből speciális, bárányoknak kifejlesztett tápszerrel szoptatják gondozói, de már a szilárdabb takarmányfélék is felkeltik érdeklődését. A muflonok a házi juh ősei, így sok vonásukban hasonlítanak e fajhoz.

Annán kívül még további négy muflonbárány látta meg a napvilágot idén a Körösvölgyi Állatparkban. Közöttük egy ikerpár is látható a muflon kifutóban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában