Visszatekintő

2022.12.28. 15:06

Ezek voltak a legolvasottabb cikkeink augusztusban

Január elsejéig minden nap megmutatjuk egy-egy hónap legolvasottabb cikkeit. Ma megnézzük, hogy melyik az az öt cikk, amire a legtöbben kattintottak augusztusban.

Sz. V.

Több múzeum szakemberei, illetve szegedi régészhallgatók dolgoztak augusztusban egy késő bronzkori erődített településén feltárásán Medgyesegyháza határában, a Lagzi-dűlőben. Egy árokból emberi maradványok kerültek elő, a vélhetően fiatal nő holttestét anno lepelbe csavarhatták. A régészek Helénának nevezték el, és neki köszönhetően sok mindent megtudhatnak majd az adott korszakról.

Ne ráfázzunk, s ne megfázzunk, ha beköszönt a hideg idő – készüljünk az őszi, téli szezonra, és keressük az alternatív fűtési megoldásokat, miként lehet rezsiszámláinkat mérsékelni, csökkenteni. Vannak, akik megtehetik (mert van kéményük) és elhatározzák, átállnak szilárd tüzelési módra. De mit vegyenek, mit építtessenek? Kemencét? Csempekályhát? Kandallót? A pénztárca szab csak határt az elhatározásuknak. Mesterembert kerestünk, segítsen meghozni a jó döntést. Ajánlott is jó praktikákat Szokolai József.

Számos érdekességre, izgalmas összefüggésre bukkantak azok a nemzetközi, régészekből álló csapatoknak a tagjai, akik a Körös-vidéken, így Vésztő-Mágoron, Szeghalom és Csökmő között, valamint Békés határában kutattak augusztusban. Csökmő mellett a neolitikum, azaz az újkőkorszak Közép-Európában legnagyobb kiterjedésű, mintegy 130 hektáros, szinte városnak is tekinthető településére bukkantak.

Szeptembertől dr. Bódi Beáta a Békés Megyei Kormányhivatal új igazgatója.

Tűz ütött ki egy faipari üzemben, Magyarbánhegyesen, a Damjanich utcában. Teljes terjedelmében égett egy mintegy száz négyzetméter alapterületű, fa csarnoképület, és mintegy háromszáz négyzetméteren kigyulladtak a felhalmozott raklapok is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában