A nagy forgalom miatt a járdán tekernek a biciklisek

Olvasónk hívta fel a figyelmet, hogy kerékpárút híján a járdára kényszerülnek a biciklisek a Kazinczy-lakótelep környékén a nagy autóforgalom miatt, veszélyeztetve a gyalogosközlekedést.

Megkerestük Fülöp Csabát, az érintett városrész (6. választókerület) egyéni képviselőjét, aki kérdésünkre elmondta, a problémát első körben forgalomlassító tárgyak (fekvőrendőrök, táblák) kihelyezésével lehetne orvosolni, de ígérete szerint megoldási javaslattal él a város felé.

Hosszú távú megoldást nyújthat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon (TOP-on) belül a szociális városrehabilitáció elnevezésű program. Wittmann László, a polgármesteri hivatal stratégiai, fejlesztési osztály vezetője úgy fogalmazott, ebben tervezi a város, hogy a Szerdahelyi utcán, a Kazinczy utca Szerdahelyi út és Illésházi utca közötti szakaszán, és ezt folytatva az Illésházi utcán létrehoz egy kerékpáros-nyomvonalat oly módon, hogy az a Jókai utca–Illésházi utca kereszteződésében csatlakozzon a Csaba Center melletti kerékpárúthoz.

Továbbá szintén TOP-os forrásokból a Szabolcs utcának a Szerdahelyi utca és az Ihász utca közötti szakaszára terveznek egy bicikliutat. Mindkét fejlesztés várhatóan 2018–2019-ben válhat valóra.

– A város kerékpárforgalmi hálózati tervében a Szabolcs utcai kerékpárforgalmi létesítmény egyébként teljes hosszban szerepel, folytatva a Temető soron egészen a Bartók Béla útig. A Kazinczy utca szintén teljes hosszban érintett a Szarvasi út és az Andrássy út között. A fentieken túli szakaszok megvalósítása később, a források függvényében történhet meg – fogalmazott az osztályvezető.

 

Kommentek