Szarvas

2024.04.25. 06:47

Halálos balesetet okozott a 76 éves nő, vádat emeltek ellene

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabására tett indítványt egy 76 éves büntetlen előéletű örménykúti nővel szemben, aki elsőbbségadási kötelezettségének elmulasztásával okozott halálos balesetet.

Papp Gábor

Az idős nő tavaly szeptember 28-án, a kora délutáni órákban egy személygépkocsit vezetve közlekedett Szarvas lakott területén, a Dr. Melich János utcán a Jókai utca felől a Szabadság út irányába. A Dr. Melich János utca és a Szabadság út kereszteződésében kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla utasítása ellenére nem biztosított elhaladási elsőbbséget a Szabadság úton kerékpárral közlekedő sértett számára, melynek következtében összeütköztek. A baleset következtében a kerékpárt vezető 85 éves idős férfi olyan többszörös súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A baleset során elszenvedett sérülések és a sértett halála között közvetlen ok-okozati összefüggés van, halálos baleset történt.

halálos baleset, kerékpáros, elgázolt, elsőbbség, vádemelés
A halálos balesetben a kerékpáros elhunyt. Fotó: Donka Ferenc-archív

Az asszony megszegte a KRESZ-ben foglaltakat, amely szerint a másik jármű érkezési irányától függetlenül elsőbbséget kell adni az útkereszteződésben az olyan útról érkező járművel, amelyen az útkereszteződés előtt „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla van, a keresztező útról érkező jármű részére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában