Csorvás

2024.04.25. 18:26

Elektromos Mercedesekkel versenyeztek időre Csorváson – videóval

A Mercedes Benz teljes elektromos palettája – az EQ A-tól az EQ S-ig – felvonult Csorváson csütörtökön délelőtt, hogy az Oldtimer autós túrák mintájára megrendezett versenyen pontosan előírt időket teljesítsenek. Csorváson egy dupla egy per százas feladatot kellett teljesíteni, ahol hat és nyolc másodpercre pontosan kellett letudni a kétszer harminc métert az elektromos Mercedesekkel.

Gajdács Pál

Majosházi Péter, a Chronomoto nemzetközi időmérő csapat vezetője érdeklődésünkre elmondta, az úgynevezett pontossági autós túra, az Oldtimer Szuper Kupa, vagy a Mercedes Benz Classic Csillagtúra megfelelője. 

versenyeztek
Elektromos Mercedesekkel versenyeztek 

– Bár nem versenyautók indulnak, versenyről beszélhetünk, ahol a KRESZ szabályait be kell tartani. Pontosan előírt időket kell teljesíteni. A csorvási szakasz, egy a csütörtöki nyolc feladatból. Új elektromos autókat láthattunk itt, amelyek Kecskemétről indultak és főleg kistelepüléseken keresztül Békéscsabáig mentek és ugyanezt az összesen háromszáz kilométeres utat megteszik visszafelé is.

Majosházi Péter elmondta, hogy Csorváson egy dupla egy per százas feladatot kellett teljesíteni, ahol hat és nyolc másodpercre pontosan kellett letudni a kétszer harminc métert. A feladat az, hogy a stopper, a pilóta és a navigátor egyszerre jól számoljon. Ezért mindkét harminc méteres szakaszon századmásodpercnyi hibapontok járnak. 

 A résztvevők amatőr autós emberek, akik az elektromos autókat kedvelik. Az Oldtimer Szuper Kupára, ahol erre edzenek, ott hat századmásodperces átlagot tudnak hozni fotocellánként. Erről szól a pontossági verseny, amit bárhol – így például ilyen kellemes helyszínen is, mint a csorvási – meg lehet rendezni, nem kell hozzá versenypálya. Ez egy teljesen hétköznapi, harminc kilométer per órás megmérettetés.

A pontossági verseny másik állomása a békéscsabai töltőpont előtt csütörtökön délután Kondoros volt az M44-esen.

Az Oldtimer Szuper Kupát ritkán rendezik meg a keleti térségben, de a nemzetközi időmérő csapat tagjai remélik, hogy egy jó veterános autós túrával, így egy Mercedes Benz csillagtúrával ellátogathatunk majd Békéscsabára, Szarvasra, vagy Gyulára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában