Összefoglaló

2024.04.04. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. április 4.

A csütörtök sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. április 4-én.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Meghaladta az ezret a tajvani földrengés sérültjeinek száma csütörtökre virradóan. A halálos áldozatok száma továbbra is kilenc. A Hualien megye egyik nemzeti parkjában eltűnt ötven szállodai alkalmazott közül több tucatnyit megtaláltak.

Egy késsel megsebesítette édesapját, majd a kiérkező rendőröknek is próbált nekimenni a vádhatóság szerint tavaly nyáron egy orosházi, tatársánci tanyán az a 21 éves férfi, aki emberölés kísérlete és hivatalos személy elleni erőszak miatt állt csütörtökön a Gyulai Törvényszék elé. Nem ismerte el bűnösségét, azt mondta, nem szándékosan tette, amit tett. Az ügyben egyelőre nem született ítélet.

Mennyből az akkumulátor: egy házra zuhant a Nemzetközi Űrállomásról.

Ittasan vezetett, lehajtott az út melletti kerékpárútra, letarolt egy fakerítést, amely a bicikliutat a bokortól választotta el, és kiütött két táblát egy autós Dévaványán. Óriási szerencsének tartja, hogy éppen nem volt ott gyalogos vagy biciklis. A rendőrség vádemelést javasol ellene.

Orbán Viktor: Bosznia-Hercegovina stabilitása mindannyiunk érdeke.

Elindult márciusban Békéscsabán, Békésen és Gyulán a konyhai bio-, azaz zöld- és élelmiszerhulladék házhoz menő gyűjtése. A tapasztalatok szerint azok, akik csatlakoztak, tudatosan veszik igénybe az ingyenes szolgáltatást, gyűjtik a biohulladékot.

A napokban ismét megnyitotta kapuit a Békési Kishajó Kikötő. Mint az Kálmán Tibor, a város polgármestere elmondta, a létesítmény a település egyik fontos attrakciója, és a Békés Kishajó-kikötőben idén is telt ház körüli telítettséget várnak.

Gondolta volna? Ez a legkedveltebb magyar étel. Nem a gulyásleves, nem a hortobágyi palacsinta és nem is a kürtőskalács végzett az első helyen. A Csabai kolbász győzött.

Szavazzon a legcukibb házikedvencre és nyerjen! Hatalmas érdeklődés mellett zajlik a Kedvencverseny. Rengeteg nevezés érkezett, nem lesz könnyű dönteni a most kezdődő szavazási szakaszban.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában