Összefoglaló

2024.03.21. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. március 21.

A csütörtök sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. március 21-én.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Letért az útról, majd fának csapódott egy személyautó szerdán este Okány közelében, a 4223-as úton. Az eset során az utas súlyosan megsérült.

Utolsó percben mentették meg az idős férfi életét az önkéntesek. Az égő házból hozták ki a 70 év körüli férfit.

Ezt a videót nézze meg! Agyába ültetett csippel sakkozik egy beteg férfi. A Neuralink kísérleti alanya már nemcsak az egeret mozgatja az agyába beültetett csip segítségével, hanem videójátékot is képes játszani.

Biztonságos az ételeket mikrohullámú sütőben készíteni? Nem egyszerű igen-nem a válasz az örökzöld kérdésre. Vannak indokolt aggályok, főként, ami az edényeket illeti.

Okoszebra rendszerrel fejlesztették a napokban a Lencsési út egyik legforgalmasabb, a Gomba előtti gyalogos átkelőhelyét a biztonságos közlekedés érdekében.

Orbán Viktor: Magyarország a nukleáris energiatermelés élvonalában! Tiszta, olcsó és biztonságos - mondta az Európai Nukleáris Szövetség első csúcstalálkozóján tartott beszédében a magyar miniszterelnök.

Megújul a Magyar Honvédség kutató-mentő képessége. Modern helikopterek váltják a régi eszközöket a Magyar Honvédség kutató-mentő szolgálatában - jelentette be a honvédelmi miniszter.

Február végén a Zöldpark Gyomaendrőd Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója aláírta a Magyar Posta Zrt.-vel az endrődi városrészen nyitó PostaPont üzemeltetéséről szóló szolgáltatói szerződést.

Nagy szükség van villanyszerelőkre és erősáramú elektrotechnikusokra. Erősáramú elektrotechnikusnak és villanyszerelőnek készülő tanulók számára tartott szakmai napot egy cég közreműködésével csütörtökön a BSZC Trefort Ágoston Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium. A Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) főépületében szervezett rendezvényen több, a villamosiparban meghatározó cég jelent meg. Szó volt villamosipari szerszámokról, háztartási méretű kiserőművekről, fotovillamos rendszerekről is egyebek mellett.

A lelátón fog szurkolni a kéziseknek Zolika a Down-szindróma világnapja alkalmából. A békéscsabai Veres Kitti leghőbb vágya, hogy két kisfia kiegyensúlyozottan éljen, már teljesült, pedig a kisebbik, Zolika nem mindennapi „csomaggal” érkezett a világra. Egy hónappal édesapja halála után, Down-szindrómával született.

Az Aldi megnyitotta 173. hazai, köztük harmadik békéscsabai üzletét az Andrássy úton, a Békéscsabai Kötöttárugyár helyén csütörtökön reggel. A nyitás előtt már száz méteres sor állt az áruháznál. Békés vármegyei beszállítók termékeit is kóstoltatták, a húsvéti termékek pedig annyira kelendők voltak, hogy például a füstölt, főtt hátsó csülkök el sem jutottak a hűtőkbe, mert már a ládákból kivették a vásárlók.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában