Húsz új munkahely

2024.03.21. 13:27

Új csabai Aldi: százméteres sor várt a nyitásra - videóval

Az Aldi megnyitotta 173. hazai, köztük harmadik békéscsabai üzletét az Andrássy úton, a Békéscsabai Kötöttárugyár helyén csütörtökön reggel. A nyitás előtt már száz méteres sor állt az áruháznál. Békés vármegyei beszállítók termékeit is kóstoltatták, a húsvéti termékek pedig annyira kelendők voltak, hogy például a füstölt, főtt hátsó csülkök el sem jutottak a hűtőkbe, mert már a ládákból kivették a vásárlók.

Nyemcsok László

Békéscsabán immáron három Aldiban intézhető a bevásárlás – hangsúlyozták az áruházlánc vezetői csütörtökön reggel a sajtóbeszélgetésen. A nyitás alkalmából akciók, szerencsekerék, termékkóstoltatás és további meglepetések várták a csabai és a környékbeli vásárlókat. Elhangzott, az új egység 20 új kereskedelmi munkahelyet teremtett.

Aldi, üzletlánc, bolt, nyitás, Andrássy út, új Aldi
Rengetegen érkeztek az új Aldi nyitására Békéscsabán Fotó: Bencsik Ádám

Új csabai Aldi: már a harmadik

A vállalat Békéscsabán eddig két üzlettel volt jelen, de a pozitív lakossági visszajelzések alapján hálózatának bővítése mellett döntött – ecsetelték a tájékoztatón. – Az új áruház mellett működő további kiskereskedelmi egységeknek köszönhetően egy helyszínen, gyorsan és kényelmesen intézhető a bevásárlás. Az autósokat összesen 183 gépjármű befogadására alkalmas, ingyenes parkoló várja, amely a bevásárlóközpont valamennyi vásárlója számára rendelkezésre áll, a biciklivel érkezők számára pedig bőséges mennyiségű kerékpártároló érhető el.

A helyi buszjárat megállója közvetlenül az üzlet előtt található, emellett a vasút- és az autóbusz-állomás – amely egyben helyi, helyközi és távolsági járatok indulási és érkezési pontja is – alig néhány perc sétára helyezkedik el.

Fontos a fenntarthatóság és az energiatakarékosság

– A vásárlók modern és tágas üzletkörnyezetben válogathatnak a mintegy 1800, zömében saját márkás árucikk között – hangsúlyozták a sajtóbeszélgetésen az Aldi vezetői. – A vállalat számára kiemelten fontos a fenntarthatóság és az energiatakarékosság is, így az ingatlan kialakítása során erre is nagy hangsúlyt fektettek. Az új áruház korszerű berendezései – így a komplex hűtő-fűtő rendszer –, és fenntartható technológiái egyaránt hozzájárulnak a környezettudatos működéshez és a komfortérzet növeléséhez.

A BRSE játékosaival is találkozhattak a vásárlók. Forrás BRSE

Csütörtökön délelőtt a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület (BRSE) hat röplabdázójával is találkozhattak az üzletbe látogatók: az élsportolók a kasszáknál segédkeztek, a vásárlók velük közös fényképeket készíthettek.

Hátrányos helyzetű családokat is támogatnak

A sajtótájékoztatón kitértek arra is, az Aldi országszerte együttműködik különböző szervezetekkel, melyek célja a hátrányos helyzetű családok felkarolása és aktív támogatása. A csabai nyitással egyidejűleg az üzletlánc az egészségmegőrzés, a lelki egészségvédelem területén dolgozó szakembereket és önkéntes segítőket összefogó mentálhigiénés egyesület részére játékokat, konyhai és higiéniai eszközöket adományozott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!