Biztonságos közlekedés

2024.03.21. 13:19

Okoszebrát alakítottak ki a Lencsési úton

Okoszebra rendszerrel fejlesztették a napokban a Lencsési út egyik legforgalmasabb, a Gomba előtti gyalogos átkelőhelyét a biztonságos közlekedés érdekében.

Licska Balázs

Okoszebra rendszerrel fejlesztették a Lencsési úton a Gomba előtti zebrát. Fotó: Békéscsabai önkormányzat

A fejlesztést tavaly ősszel indították el Szarvas Péter polgármester, Varga Tamás alpolgármester és Csányi Illés, vagyis a Lencsési lakótelep önkormányzati képviselői – írták sajtóközleményükben. Mint fogalmaztak, a Lencsési út forgalma az elmúlt években jelentősen megnőtt, és most a korábban telepített traffibox után egy újabb megoldással tettek a biztonságos közlekedésért.

Az okoszebra egy olyan közlekedésbiztonsági rendszer, amely az útburkolatban elhelyezett aktív LED-prizmák segítségével, villogó fénnyel hívja fel az autósok figyelmét a zebrán éppen áthaladó gyalogosokra. Amikor a kamerák érzékelik az átkelni kívánó járókelők jelenlétét, a prizmák villogni kezdenek, ezzel jelzik a sofőröknek, hogy fokozott figyelemmel közelítsék meg a zebrát.

Amennyiben a Lencsési úti okoszebra beválik, akkor továbbiak telepítését is számba veszik Békéscsabán – hangsúlyozták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában