Szakmai nap

2024.03.21. 12:43

Nagy szükség van villanyszerelőkre és erősáramú elektrotechnikusokra

Erősáramú elektrotechnikusnak és villanyszerelőnek készülő tanulók számára tartott szakmai napot egy cég közreműködésével csütörtökön a BSZC Trefort Ágoston Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium. A Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) főépületében szervezett rendezvényen több, a villamosiparban meghatározó cég jelent meg. Szó volt villamosipari szerszámokról, háztartási méretű kiserőművekről, fotovillamos rendszerekről is egyebek mellett.

Licska Balázs

Több cég is bemutatkozott a szakmai napon. Fotó: Licska Balázs

Kiss Mihály, a békéscsabai középiskola igazgatója elmondta, hogy nagy szükség van erősáramú technikusokra és villanyszerelőkre, ezért erre az ágazatra nagy hangsúlyt kell fektetni. A villamosipari képzések folyamatosan változnak, mivel változnak a technológia mellett a berendezések, a szabványok, az előírások. Az iskolapadban megszerzett tudás csak ideig-óráig elegendő, ezért lényegesek a továbbképzések.

Kiss Mihály, a Trefort igazgatója
Kiss Mihály, a Trefort igazgatója nyitotta meg a rendezvényt. Fotó: Licska Balázs

A Trefortban minden ágazat tekintetében fontosnak ítélik, küldetésnek tekintik, hogy a fiatalok részt vehessenek olyan konferenciákon, szakmai napokon, amelyeken országosan meghatározó cégek jelennek meg. A középiskola naprakész módon kapcsolódik a gazdaság szereplőihez, akikkel együttműködve egyébként tanműhelyeket is kialakítottak. Szólt arról, hogy a Magyar Elektrotechnikai Egyesülettel ugyancsak kiváló kapcsolatot ápolnak.

Tóthné Uhljár Gyöngyi, a Délvill Kft. képviselője a cégről beszélt. Fotó: Licska Balázs

A nagymúltú egyesület békéscsabai elnöke, Gajdács Tibor szintén megerősítette, hogy mennyire fontos a szakemberek önképzése, hiszen változik minden. Szeretnének minél több fiatalt az egyesület kötelékében tudni. A korábbi elnök, Balogh János Miklós emlékére egy díjat hoztak létre, amelyet olyan végzős tanulónak ítélnek meg, aki kiemelkedő eredményeket ért el és elkötelezett a szakma iránt. Az elismerésre április 15-ig pályázhatnak a diákok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában