Összefoglaló

2024.02.09. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. február 9.

A péntek sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. február 9-én.

Beol.hu

Összefoglaltuk ma is a legfontosabb híreket

Elizabeth F. Rosato FBI-ügynök tartott nemrég angol nyelvű előadást a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnáziumban az Amerikai Nagykövetség „Házhoz megy a Követség” programjának keretében. A diákok egy része bepillantást nyerhetett az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda történetébe, működésébe, sőt az FBI-ügynökök hétköznapjaiba is. Kiderült, milyen típusú bűncselekmények felderítésével foglalkozik a szervezet, mennyi időt vesz igénybe egy-egy nyomozás, mik a legkülönlegesebb esetek, sőt a diákok megtudhatták azt is, kik alkalmasak a nem mindennapi munkakör betöltésére.

Gepida kori, 5-6. századból származó, földbe mélyített lakóházat tártak fel a napokban gyulai paradicsomi részén, a Temesvári út közelében. Az ásatás során egyéb leletek is a felszínre kerültek.

Egy félidőn át nagyszerűen tartotta magát a Tappe-Békéscsabai Előre Női KSE, a Bajnokok Ligájában edződő Győri Audi ETO KC ellen csütörtökön este, ám a szünet után rákapcsolt a vendégcsapat és papírforma-győzelmet aratott az NB I.-es kézilabda-bajnokság 14. fordulójában.

Vendégünk a Mensa HungarIQa békéscsabai csoportjának vezetője, Varga Róbert volt, akivel az IQ tesztekről, a békéscsabai felmérésről, a Mensa helyi csoportjáról, de a klubtagság nyújtotta előnyökről is beszélgettünk.

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabására tett indítványt egy 50 éves büntetlen előéletű szeghalmi férfi ellen, aki tolatva okozott halálos kimenetelű közlekedési balesetet.

Úgy raboltak ki egy idősebb dombegyházi férfit, hogy előtte benyugtatózták – ezért, társtettesként, csoportosan elkövetett rablás miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség három letartóztatásban lévő – egy 38 éves hódmezővásárhelyi, valamint egy 24 éves és egy 19 éves dombegyházi – nő ellen. A vádlottak rács mögé kerülhetnek.

Rendkívüli szülői értekezletet tartottak csütörtökön délután abban a gyulai bölcsődében, ahol az a gyermekgondozó nő dolgozott, akiről egy botrányos, közízlést sértő macskás videó került fel a Facebookra.

A békéscsabai Lencsési Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában télbúcsúztató kiszebáb égetést rendeztek pénteken délelőtt, felléptek a Hétpróbás Néptánciskola növendékei.

Pénteken a záhonyi határnál tiltakoztak a gazdálkodók az Európai Bizottság döntése ellen, amely lehetővé tenné újabb egy évre az ukrán termények vámmentes behozatalát. Többen részt vettek Békésből is a megmozduláson.

Egy amerikai építkezésen dolgozott, amikor lezuhant.

A Jobbik elnöke a politikai túlélés reményében tehet úgy, mintha már feladta volna korábbi vállalhatatlan nézeteit.

Készen állnak arra, hogy erősítsék Békés vármegye gazdaságát, együttműködve a településekkel és az olyan cégekkel, amelyek befektetéseket terveznek – mondta a pénteki, a békéscsabai városházán tartott Békés vármegyei befektetésösztönzési kerekasztal-beszélgetést követő sajtótájékoztatón Joó István. A Nemzeti Befektetési Ügynökség vezérigazgatója, a befektetésösztönzésért és kiemelt magyarországi nagybefektetések megvalósításáért felelős kormánybiztos hozzátette: az eddiginél jelentősebb pénzügyi támogatást kaphatnak azok, akik itt valósítanak meg befektetéseket.

Ahogyan a decemberi Extraliga-mérkőzésen, úgy a pénteki Magyar Kupa-elődöntőt is 3:1-re a Swietelsky-Békéscsaba nyerte a Fatum-Nyíregyháza otthonában, így kedvező helyzetből várhatja a szerdai visszavágót.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában