Vádemelés

2024.02.09. 11:45

Nem vette észre tolatás közben, halálra gázolt egy nőt Kertészszigeten

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabására tett indítványt egy 50 éves büntetlen előéletű szeghalmi férfi ellen, aki tolatva okozott halálos kimenetelű közlekedési balesetet.

Papp Gábor

Rakodás után nem vette észre, hogy ott van mögötte a nő.

Fotó: Illusztrácó: Shutterstock

A férfi 2022 december 15-én, a délelőtti órákban egy tejszállító és árusító belső berendezéssel ellátott tehergépkocsit vezetve közlekedett Kertészsziget lakott területén, a Dózsa utcán a Kossuth utca felől Bucsa irányába. Tehergépkocsijával a Dózsa utcában az úttest menetiránya szerinti bal oldali széléhez húzódva megállt, hogy rakodni tudjon. Miután azt befejezte, a járművel a Kossuth utca irányába hátramenetben kezdett el haladni, azonban a hátramenetet nem kellő figyelemmel és körültekintéssel hajtotta végre, s emiatt elütötte az autó mögötti útszakaszon gyalogosan közlekedő idős nőt. A baleset következtében a 67 éves sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy még aznap, a kórházba szállítást követően meghalt. A baleset során elszenvedett sérülések és a sértett halála között közvetlen ok-okozati összefüggés van.

A férfi cselekményével megszegte a KRESZ-ben foglaltakat, amely szerint járművel megfordulni, illetőleg hátramenetet végezni csak úgy szabad, hogy az a többi jármű és az úttesten haladó gyalogosok közlekedését ne akadályozza. Ha a személy- és vagyonbiztonság megkívánja, a hátramenethez a járművezetőnek gondoskodnia kell arra alkalmas irányító személy közreműködéséről. Az irányító személynek úgy kell elhelyezkednie, hogy folyamatosan lássa a jármű mögötti területet és a jármű vezetőjével is kapcsolata legyen.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában