Vádirat

2024.02.09. 11:36

Benyugtatózta, majd kirabolta a férfit a három nő

Úgy raboltak ki egy idősebb dombegyházi férfit, hogy előtte benyugtatózták – ezért, társtettesként, csoportosan elkövetett rablás miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség három letartóztatásban lévő – egy 38 éves hódmezővásárhelyi, valamint egy 24 éves és egy 19 éves dombegyházi – nő ellen. A vádlottak rács mögé kerülhetnek.

Licska Balázs

Kávéba keverték a porrá tört gyógyszert.

Forrás: Illusztráció. Shutterstock.com

A három, egymással családi kapcsolatban álló nő régebb óta ismerte a 65 éves nyugdíjas férfit, a két fiatalabb nőnek korábban szexuális kapcsolata is volt vele. A nők 2023 augusztusának elején megtudták, hogy a férfinál nagyobb összegű készpénz van, és elhatározták, hogy azt megszerzik tőle. Augusztus 4-én a két fiatalabb nő telefonált a férfinak, és megbeszélték vele, hogy – ahogy az korábban is megtörtént – elmennek hozzá este szórakozni, bulizni.

A három vádlott meg is jelent a sértett lakásán. Vittek magukkal nyugtató hatású gyógyszert, hogy azzal elkábítsák, és hogy így a nála lévő készpénzt elvegyék tőle. Miután megérkeztek, együtt szórakoztak, italoztak a férfival a nők, majd a konyhában a kávéba belekeverték a porrá tört gyógyszert, és azt megitatták a házigazdával. A férfi megitta a kávét, és hamar öntudatlan, védekezésre képtelen állapotba került. Ezt használták ki a nők, akik a férfi ruházatából elvettek 400 ezer forintot, és azt egymás között a helyszínen elosztották, majd távoztak.

A Battonyai Járási Ügyészségen azt javasolták, hogy a vádlottak letartóztatását addig tartsák fenn, amíg az ügyükben ügydöntő határozatot nem hirdetnek. Emellett azt indítványozták, hogy a bíróságon a nőket – akkor is, ha beismerik a tettüket – ítéljék végrehajtandó szabadságvesztésre, valamint tiltsák el őket a közügyek gyakorlásától. A vádhatóság kérése szerint a vádlottaknak a sértett részére okozott kárt is meg kell téríteniük.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában