Kivizsgálták a történteket

2024.02.09. 12:49

Rendkívüli szülői értekezletet tartottak a macskás videó miatt Gyulán

Rendkívüli szülői értekezletet tartottak csütörtökön délután abban a gyulai bölcsődében, ahol az a gyermekgondozó nő dolgozott, akiről egy botrányos, közízlést sértő macskás videó került fel a Facebookra.

Papp Gábor

A gyomorforgató videó villámgyorsan elterjedt.

Fotó: Illusztráció: Shutterstock

Úgy tudjuk, hogy a megbeszélés nyugodt légkörben telt. A szülők elfogadták azokat a lépéseket, amelyeket az intézmény vezetése a felvétel nyilvánosságra kerülése után azonnal megtett a helyi közvéleményt felkavaró és megdöbbentő ügyben. Továbbra is megvan a bizalom az intézmény iránt, ugyanakkor természetesen többen jelezték aggodalmukat is a történtek miatt.

A Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézménye már csütörtökön közleményben tudatta, hogy amint a munkáltató tudomására jutott a felvétel, azonnal vizsgálatot indított az ügyben, egyidejűleg a munkáltató felhívta a dolgozót arra, hogy a vizsgálat lezártáig ne álljon munkába. A közleményben kiemelték, hogy felvételen gyermek nem szerepel, és az nem a bölcsődében készült. Az illető munkavállaló a felvétel megjelenésekor nem az intézményben tartózkodott.

Már másnap, csütörtökön délelőtt lefolytatták a vizsgálatot, amelynek eredményeképpen a videón látható munkavállaló munkaviszonyát azonnali hatállyal megszüntetették.

– Már nem dolgozik az intézménynél és többet nem is dolgozhat a kistérségi társulás, illetve az önkormányzat által fenntartott bölcsődékben, vagy köznevelési intézményekben – hangsúlyozták. – Eddig arra nem merült fel adat, hogy az elbocsájtott dolgozó a munkahelyén rendellenes tevékenységet folytatott volna. A gyermekek biztonsága érdekében azonban a munkáltató vizsgálatot folytat annak kiderítése céljából, hogy korábban a kollégák között merült-e fel gyanú arra vonatkozóan, hogy az elbocsájtott munkavállaló a munkahelyén visszaélést követhetett el a rá bízott gyermekek sérelmére. Ilyen gyanú felmerülése esetén a munkáltató haladéktalanul feljelentést tesz a rendőrségen. Úgy tudjuk, hogy ezt a vizsgálatot le is folytatták, nem került olyan adat nyilvánosságra, amely szerint bármi ilyesmi történt volna az intézményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában