Visszatekintő

2023.12.30. 19:05

Négycsillagos hotel nyílt Békésszentandráson: ezek voltak a legolvasottabb cikkeink októberben

Egyáltalán nem telt eseménytelenül a 2023-as év Békés vármegyében, összegyűjtöttük hát, mely cikkeinkre kattintottak októberben a legtöbben a BEOL.hu hírportálon.

Beol.hu

Ez érdekelte a legjobban olvasóinkat

Nem mindennapi módját választotta az orosházi Ifjú Kulik Ferenc, hogy hazavigye az orosházi kórházból feleségét és újszülött kislányát.

Felmondta a Békés Airport Kft. azt a közel húszéves együttműködési megállapodást, amely alapján működhet a békéscsabai repülőtéren a Kvasz András Békés Megyei Repülő és Ejtőernyős Egyesület. A cégvezetés szerint az egyesület szabálytalanságokat követett el, valamint nem kíván hozzájárulni az üzemeltetési költségekhez. A Kvasz András egyesület szerint a repülőtér sportcélra történő térítésmentes használata továbbra is megilleti tagjait, hiszen a kft. megalakulásakor ezért mondtak le az üzemeltetéssel járó előnyökről a kft. javára. Az egyesület elnöke nem tud olyan szabálytalanságról, amely miatt az egyesületet elmarasztalták volna, illetve indokolttá tenné a megállapodás felmondását.

Az Országgyűlés októberben döntött a Magyarország és Románia között a Békéscsaba-Méhkerék-államhatár (Magyarország) és a Salonta (Nagyszalonta)-államhatár (Románia) közötti gyorsforgalmi úti kapcsolat létesítéséről szóló megállapodás kihirdetéséről. A dokumentum szerint Békéscsabáról az M44-es 2x2 sávos gyorsforgalmi út vezetne a magyar-román határig.

Az egykori szőnyeggyártás hangulatát idézi a békésszentandrási négycsillagos superior szálloda. A Bordűr Wellness Hotel és Szőnyegmúzeum immár a Kákafoki-holtág partjának ékköve, kapuja pedig a szállóvendégeken túl a helyiek és a településre látogatók előtt is nyitva áll.

Csaknem 30 csapat főzött bográcsban töltött káposztát a Csabai Kolbászfesztivál vasárnapi versenyén a CsabaParkban, a szabadtéri színpad előtti területen.

 

 


 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában