Békéscsaba

2023.10.23. 07:42

Harminc bográcsban főtt töltött káposzta a fesztiválon, mutatjuk az eredményeket

Csaknem 30 csapat főzött bográcsban töltött káposztát a Csabai Kolbászfesztivál vasárnapi versenyén a CsabaParkban, a szabadtéri színpad előtti területen.

Nyemcsok László

Finom ételek készültek.

Fotó: Bencsik Ádám 

A versenyben résztvevő csapatoknak egy adag ételt, két tölteléket kellett a zsűri részére bocsátania. A nagyközönség számára hat adag töltött káposztát kóstolójegy ellenében kötelező volt felkínálni. A versengés folyamán az érkező vendégek kóstolójegyet vásárolhattak a rendezőktől, amikkel a csapatoknál készült étkeket kóstolhatták. Hamar kiürültek a bográcsok, ez is jelzi, hogy finom ételek készültek, a zsűri nem volt könnyű helyzetben.

Az Aranybogrács-díjat Zsolti és barátai nyerték, a második helyen a Békési ízőrzők, a harmadikon a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségének (KHESZ) II. csapata végzett.

Különdíjasok: Oszlánczi Ignác csapata, Barhesz Egyesület, Takart Tekerők, Sisterikum, Zsolti és barátai, Kolbarátok, Csabai Kolbászklub, KHESZ II.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában