Összefoglaló

2023.10.28. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. október 28.

A szombat sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. október 28-án.

Beol.hu

Hivatalos: az izraeli egységek bejutottak Gázába, komoly harc folyik.

Döbbenet: puskát vittek egy balatonföldvári iskolába, el is dördült a fegyver. Csak a szerencsén múlt, hogy nem sérült meg valaki.

Egy csabai gyorsvonatot is érint az óraátállítás. Egy vasárnap hajnalban induló szolnoki vonat utasainak kell a változásra figyelniük.

A következő napokban sokan látogatnak ki a temetőkbe, hogy megemlékezzenek elhunyt szeretteikről. Sokan otthon is mécseseket, gyertyákat gyújtanak. Ahhoz, hogy méltó módon emlékezzünk, előzzük meg a tüzet a temetőben és otthon is – hangsúlyozták a katasztrófavédelemnél.

A viharos és csapadékos időjárás miatt pénteken közel harminc esethez riasztották a tűzoltókat Békésben.

Mutatjuk, hány napig kell otthon maradni, ha elkapta a koronavírust. Egy amerikai felmérésben 7 –18 év közötti gyermekeknél vizsgálták azt, hogy hány napig fertőznek.

Eljött október utolsó hétvégéje, vasárnap éjjel háromról kettőre kell állítani az órák mutatóját. A tavasszal és ősszel is elvégzendő műveletet sokan kihagynák az életükből, ugyanis átmenetileg kényelmetlenséget, sőt kellemetlen testi tüneteket okozhat, például felboríthatja az alvás-ébrenlét egyensúlyát.

Sokan aggódnak amiatt, hogy a mesterséges intelligencia (MI) és a kapcsolódó technológiák felemelkedése oda vezethet, hogy hamarosan a gépek emberi segítség nélkül, önállóan tudnak majd kibertámadásokat indítani.

Szente Vajk rendezésében kerül színre az általa írt vígjáték, a Legénybúcsú a Békéscsabai Jókai Színházban. Az olvasópróbát szombaton tartották rendhagyó helyszínen, ám nem véletlenül a Fiume hotelben. A főszerepekben Tege Antal és Csomós Lajos lesz látható, akik nemcsak a darabban, hanem a való életben is igaz barátok.

Igazi kóbor lélek: szokatlanul hosszú kóborlási útvonalat járt be a Körös-Maros Nemzeti Park területén egy korábban műholdas jeladóval jelölt túzokkakas. A másodéves madár a Csanádi pusztákról indult, s bejárta a Kis-Sárrét és a Dévaványai-Ecsegi puszták túzokok által lakott élőhelyeit – árulta el a napokban a nemzeti park.


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában