Összefoglaló

2023.10.12. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. október 12.

A csütörtök sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. október 12-én.

Beol.hu

Horrorbaleset: felnyársalták a fák az autót, szörnyethalt a sofőr. Az utastérből szinte alig maradt valami.

A Gyulai Járási Ügyészség a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt kezdeményezte egy 17 éves, büntetlen előéletű, orosházi nő letartóztatását, aki hétfőn Orosházán kirabolt egy 82 éves idős nőt – írja a Békés Vármegyei Főügyészség csütörtöki közleményében.

A Békés és Békéscsaba közötti 470-es úton, előbbi településen, a benzinkút közelében csütörtökön délután négy óra után közlekedési baleset történt. Útmunkák miatt két autó lassított, míg egy harmadik autó beléjük rohant. A balesetben hárman sérültek meg, vizsgálják őket.

Online csalásokra szakosodott bűnszervezet három ukrán származású irányítóját és további harminc, ukrán és magyar állampolgárságú közreműködőjét fogták el a rendőrök országszerte – írja a police.hu. A csalások Békés vármegyét is érinthették.

Az egykori szőnyeggyártás hangulatát idézi az a négycsillagos superior szálloda, amelynek átadóünnepségét csütörtökön tartották Békésszentandráson. A Bordűr Wellness Hotel és Szőnyegmúzeum immár a Kákafoki-holtág partjának ékköve, kapuja pedig a szállóvendégeken túl a helyiek és a településre látogatók előtt is nyitva áll.

Éjszakai ivóvízhálózat-mosatás lesz pénteken és szombaton Békéscsabán – tájékoztatott Facebook oldalán az Alföldvíz Regionális Víziközmű-szolgáltató Zrt. A mosatás ezen a héten pénteken 19 órától másnap reggel 7 óráig, illetve szombaton 19 órától másnap reggel 7 óráig tart majd.

Felfüggesztették, illetve tartaléklistára helyezték a gyulai vasútállomás felújításának ügyét. A helyi városvezetés azonban tovább küzd azért, hogy a létesítmény rekonstrukciója megvalósulhasson.

Felavatták azt a szaktantermet csütörtökön a Gésziben, a Nemes Tihamér technikumban, amelyet a Linamar támogatásával újítottak fel. Itt tanulnak a mechatronikai technikusok és a gépgyártás-technológiai technikusok, ennek megfelelően több tárgyat is kiállítottak a helyiségben, a differenciálműtől a kapcsolótengelyen át a közösnyomócsőig.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szervezésében az idén őszi pályaorientációs programsorozat keretében országszerte népszerűsítik az agrárszakképzést. Csütörtökön a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. Mezőhegyesi Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiuma várta a fiatalokat.

Afrika helyett Somogy vármegyét választotta a bolgár gólyafiú. Nincs racionális magyarázat arra, hogy Afrika helyett miért másik úton, az ellenkező irányba indult, ilyen esettel nem találkoztak még a madármentők.

Csökkenti az akku élettartamát, ha éjszakára tölteni hagyjuk a mobilt? Felrobbanhat a túltöltött okostelefon? Állásában is öregszik az akkumulátor? Másként működik a Samsung és az iPhone?

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában