Szakképzés

2023.10.12. 17:19

Bemutatták az agráriumban rejlő lehetőségeket: a pályaválasztásban segítettek Mezőhegyesen

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szervezésében az idén őszi pályaorientációs programsorozat keretében országszerte népszerűsítik az agrárszakképzést. Csütörtökön a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. Mezőhegyesi Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiuma várta a fiatalokat.

Csete Ilona

A lovas képzés bemutatója sok érdeklődőt vonzott.

Fotó: NAK

Országos pályaorientációs programnapok keretében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) – partnerei segítségével – több mint négyezer általános iskolásnak, pedagógusoknak és szülőknek mutatja meg az agrárszakmákban rejlő lehetőségeket.

Traktort is vezethettek. Fotó: NAK

Békés vármegyében az őszi programsorozat keretében csütörtökön a Mezőhegyesi Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium életébe kaptak betekintést a pályaválasztás előtt álló diákok, a kísérő szülők és a pedagógusok. Az érdeklődők bejárhatták az intézmény székhelyét, a megújult főépületben órákat látogathattak, megnézhették a gépész tanműhelyt. A központi ménesudvaron a lovas képzés bemutatója nagy sikert aratott.

A központi gépjavító állomáson a mezőgazdasági gépész és gépésztechnikusok gyakorlati képzésébe is bepillantást nyertek. Mezőgazdasági gépek bemutatója mellett lehetőség volt a traktorvezetésre is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!