Összefoglaló

2023.09.20. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. szeptember 20.

A szerda sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. szeptember 20-án.

Beol.hu

Egy rendőr meghalt, amikor szerda este robbantottak egy családi háznál Esztergomban, több rendőr megsérült.

Tűz ütött ki egy motorszerelő műhelyben, egy ember megsérült Békéscsabán, a Szabolcs utcában szerdán délután.

Felkavaró videó készült egy kutyaviadalról Nagyorosziban: halálra marcangoltak egy kutyát. Az állatok gazdája akár börtönbe is kerülhet.

A Mandiner információi szerint december 18-ig meghosszabbították annak a 27 éves érdi férfinak a letartóztatását, aki augusztus 15-én egy békéscsabai hotel teraszán megkéselte a békési Szabó Sándort, hazánk egyik legkiválóbb küzdősport-edzőjét.

A kormány a Facebook-oldalán osztott meg egy videót, amelyben bemutatta, hogy a migránsok milyen erőszakos cselekményeket követtek el a határon.

A napokban volt esedékes a szülőknek meghozni a döntést, miszerint beadatják-e vagy sem 7. osztályos gyermeküknek a HPV védőoltást. Ennek apropóján kérdeztük dr. Párducz László PhD gyulai szülész-nőgyógyász, gyermeknőgyógyász és osztályvezető főorvost a humán papillomavírusról, és annak következményeiről.

Erdőlátogatási korlátozást rendeltek el Gyulán. Szeptember 20. és november 15. között a vadászatok miatt balesetveszélyes a megjelölt időpontban az erdőkben tartózkodni.

Egy büntetőeljárás során valótlan tartalmú ajándékozási szerződést használt fel arra, hogy tulajdonjogát igazolja az a 24 éves békéscsabai nő, akivel szemben a Békéscsabai Járási Ügyészség hamis tanúzás miatt emelt vádat, próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozva.

48 tonna búzát adományoztak Békésben a Magyarok Kenyerére. Augusztus vége helyett idén szeptember közepéig kitolták Békésben a búzafelajánlást a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem programban.

Szilvalekvárt főztek Békéscsabán, a Szlovák Tájházban a Kölcsey óvodások szerdán. Seres Aida nemzetiségi óvodapedagógus elmondta, nagyon fontosnak tartják a magyar mellett a szlovák hagyományok ápolását is, a nevelési év során rengeteg szép élményt adnak a gyerekeknek a szlovák önkormányzat támogatásával.

A világ első emberszerű robotokat készítő gyára tömeggyártásba kezd. Ilyen még nem volt: az Agility Robotics sorozatban fogja gyártani a borítóképünkön is látható Digit nevű humanoid robotokat. Jelenlegi kapacitásuk évi 10 ezer előállítására elegendő.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában