Vadászat

2023.09.20. 14:41

Erdőlátogatási korlátozást rendeltek el Gyulán

Szeptember 20. és november 15. között a vadászatok miatt balesetveszélyes a megjelölt időpontban az erdőkben tartózkodni.

Papp Gábor

A DALERD Délalföldi Erdészeti Zrt. Facebook-oldalán adott tájékoztatta a lakosságot és az erdőjárókat, hogy a hamarosan kezdődő intenzív vadászatok miatt a 04-953550-105 kódszámú Gyulai vadászterületén az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló törvény 94. paragrafusában foglaltak értelmében szeptember 20-tól november 15-ig erdőlátogatási korlátozást rendel el. A korlátozott időtartam 15 órától másnap délelőtt 10 óráig tart.

A korlátozás a szeptemberben kezdődő vadászatok során fellépő fokozott balesetveszély miatt szükséges. Az érintett erdőterületekről térkép nyújt tájékoztatást, továbbá érdemes figyelni a főbb erdei utak mentén kihelyezett figyelmeztető táblákat.

Felhívták a figyelmet, hogy a Mályvádi erdőtömb területén két vadászatra jogosult, a DALERD Zrt. és a Körös Delta Vidéke Vadásztársaság gyakorolja a vadászati jogot, mely vadászterület független a DALERD Zrt-től. A fenti hivatkozás értelmében egy út két oldalán különböző korlátozás lehet érvényben. A sárga vonal a 04-953550-105 kódszámú DALERD Zrt. Gyulai vadászterületének határát, a zölddel jelzett területek a DALERD Zrt. vagyonkezelésében és a 04-953550-105 kódszámú DALERD Zrt. Gyulai vadászterületén álló erdő területek. Ennek megfelelően kérik, hogy a sárga határvonalon belül, zölddel jelzett erdőterületek tekintetében a fent megnevezett korlátozásoknak megfelelően látogassák az erdőket. A 04-953560-105 kódszámú vadászterületen figyeljék a kihelyezett táblákat és keressék a Körös Delta Vidék Vadásztársaságot.

Tájékoztatást adtak továbbá arról is, hogy a közelben a Pósteleki és a Sebesfoki erdőtömbök látogathatóak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában