Lakossági tájékoztató

2023.07.24. 19:30

Még augusztus 15-ig kérhetnek a csabaiak ingyenes energiatakarékos égőt

Lakossági tájékoztatót tartottak az ingyenes lakossági LED csereprogramról hétfőn délután Békéscsabán, a városháza dísztermében. A tájékoztatón egy oktatóvideót is bemutattak a regisztráció helyes menetéről. Az ingyenes energiatakarékos égőkért még augusztus 15-ig lehet jelentkezni.

Gyemendi Réka

Sznyida László, a kulturális és városmarketing csoport vezetője, Nagy Ferenc alpolgármester és dr. Bacsa Vendel jegyző a tájékoztatón.

Fotó: Für Henrik

Sznyida László, a városmarketing csoport csoportvezetője, Nagy Ferenc alpolgármester és dr. Bacsa Vendel jegyző lépésről lépésre bemutatta az érdeklődőknek a regisztráció menetét, valamint informálták a megjelenteket arról, hogy hol és milyen módon van lehetőségük elvégezni a regisztrációt azoknak, akik nem rendelkeznek internet hozzáféréssel, vagy e-mail címmel.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, ingyenesen cserélhetik régi, hagyományos izzóikat vadonatúj, korszerű és energiatakarékos LED-es darabokra a békéscsabaiak egy program keretében, amelyet a CYEB Energiahatékonysági Kft. és az önkormányzat közösen szervez. Az izzócserére a ledcsere.hu weboldalon lehet jelentkezni. A lakosoknak itt több adatot kell  megadniuk az igényléshez. Először a szerződő adatait kell beírniuk: itt nagyon fontos, hogy az igénylő nevének és lakcímének meg kell egyeznie a villanyszámlán szereplő névvel és címmel. Ezt követően a cserére kiválasztott fényforrásokról kell nyilatkozni. Itt szükséges bejelölni például azt, hogy a lakás egyes szobáiban E27-es vagy E14-es foglalatú izzókra tartanak igényt, ebből hány darabra van szükségük, illetve, hogy éves átlagban naponta körülbelül hány órát használják a lámpákat. Itt természetesen a nyári és téli fogyasztás átlagával kell számolni.

 

Nagy Ferenc alpolgármester hangsúlyozta, azoknak, akik igénylik, az önkormányzat munkatársai segítséget nyújtanak a regisztrációban. 

 

Azt is kiemelte, mivel kicsit bonyolult a regisztráció, így viszonylag nagy a hibaszázalék. Emiatt előfordulhat, hogy a regisztráció elsőre nem lesz sikeres, azonban ilyenkor mindenképpen többször kell próbálkozni. 

Az ingyenes programra augusztus 15-ig lehet jelentkezni. A regisztrációt és a szerződést követően az izzókat az alábbi helyeken lehet átvenni novemberben: a Fövenyes u.1/A szám alatt fekvő idősek napközi otthonában; az Orosházi út 101. szám alatt, a Jaminai Közösségi házban; Mezőmegyeren a Kossuth u. 1. szám alatt, az Arany János Művelődési házban; Gerlán a Csabai úti Faluházban, illetve a Szabadság tér 11-17. szám alatt, a polgármesteri hivatalban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában