Összefoglaló

2023.07.19. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. július 19.

A szerda sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. július 19-én.

Beol.hu

Nem kerül börtönbe Baumann Péter gyilkosa. A rendőrgyilkost kényszergyógykezelésre küldenék, mert elmebetegnek nyilvánították a szakértők.

Nintendo Switch mentett meg egy eltűnt lányt 4800 km-re az otthonától. Kiderült, hogy az FBI a 15 éves lányt a játékkonzoláról küldött információk alapján találta meg.

Ma a hőmérő higanyszála sajnos sokkal feljebb kúszik, mint nagyanyáink korában, és sok régi praktika egy idő után már nem működik a hőség elleni védekezésben. De akkor mégis mit lehet tenni a légkondin és a ventilátoron kívül? A koponyeg.hu oldalon összegyűjtöttek pár tippet.

Hankó Balázs felsőoktatásért és innovációért felelős államtitkár online konferencia keretében tájékoztatta a Magyar Rektori Konferencia elnökségét a jelenleg futó Erasmus+ felsőoktatási mobilitási programokról, valamint a 2024. június 30-át követő időszakra vonatkozó, a Tempus Közalapítvány Kuratórium által hozott bírálatokról – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) kedden az MTI-vel.

Mezőkovácsháza önkormányzata a Belügyminisztérium támogatásával a gazdaságélénkítő program keretében megvalósított Termálvíz továbbhasznosítása, ráépülő mezőgazdasági tevékenység kialakítása elnevezésű beruházását avatta fel szerdán.

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött Békés Vármegye Önkormányzata és a Magyar Bankholding Zrt. A minap Békéscsabán aláírt megállapodás értelmében a bankcsoport tagjai mind projektfejlesztési, mind működésfinanszírozási tapasztalataikat, szaktudásukat még koncentráltabban kívánják a vármegyei és a régiós − elsősorban fenntarthatósági és zöld − fejlesztési elképzelések szolgálatába állítani.

A mai napon, pont 30 éve kezdtem el dolgozni a legeslegelső munkahelyemen, a gyomaendrődi mentőállomáson – adta hírül pályafutásáról Facebook posztjában a gyomaendrődi Hangya Balázs.

Nagyszénáson ismét megrendezte a fennállásának a 15. évét köszöntő Betyár Lovas Közhasznú Alapítvány a már hagyományos nyári táborát. Fergeteges volt a hangulat idén is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában