Varjú

2023.04.18. 10:15

Orosházi Béla elkárogta: ő a rabságot választotta

„Sziasztok, Orosházi Béla a becsületes nevem” – így jelentkezett be a Szentesi Természet- és Vadvédelmi Mentőközpont Alapítvány közösségi oldalán az elhíresült, egy éve „letartóztatott” varjú. A viharsarki város egyik presszójának visszatérő vendégeként vált nagyon népszerűvé, ám a madár szemetelése, piszkítása miatt elvitték a mentőközpontba, ahol próbálták visszavadítani a természetbe. Bélát szélnek eresztették, de ő nem tágít!

Csete Ilona [email protected]

Az Orosházán kéregető, majd tányérborogató Béla nagyon vicces. Fotó: Archív

Orosházi Béláról tavaly nyáron már írtunk, akkor számoltunk be róla, hogy így nevezték el azt a nagyon barátságos varjút, ami hetek óta megjelent és lopkodott az egyik presszó teraszán. 

Friss az információ: a Szentesi Természet- és Vadvédelmi Mentőközpont Alapítvány tette közzé az alábbiakat.

„Tavaly kerültem be, a nevemet Orosháza városáról kaptam, mivel ott garázdálkodtam, míg a mentőközpontba be nem kerültem. Kedves rajongóim, tudatom veletek, jól vagyok, igaz elengedtek, de én nem adtam fel, spuri vissza, na nehogy már kidobjanak! Az alapítvány építtetett nekem egy házikót, így van saját lakásom. Ja! Képzeljétek el, megtanultam nevetni, nagyon vicces vagyok.

Kedves rajongóim! Támogassátok az alapítványt, hiszen ők mindenkiért küzdenek, igaz, engem szélnek eresztettek, ők azt mondják csak vissza a természetbe. De én, az Orosházi Béla, nem élhetek kint, hiszen tudjátok, eddig is hozzátok jártam enni és inni... Azok a szép napok! Na de itt se rossz. Itt is kiszolgálnak! Ja és azért néha látogassatok meg, kááááár lenne kihagyni, káááár bizony!”

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában