Rács mögött

2022.07.21. 06:51

Letartóztatták Bélát, aki túl sokat lopott Orosházán

Béla elszemtelenedett. Lopkodott a vendégektől (kiskanalat, kávétejszínt, öngyújtót, vagy finom falatokat). Ezért Béla új otthont kap – adta hírül közösségi oldalán az orosházi Medica Presszó. Kiderült, a vendégek kedvence, a dolmányos varjú a szentesi madármentőknél került rács mögé. Pontosabban karanténba.

Cs. I.

Orosházi Bélának nevezték el azt a nagyon barátságos varjút, ami hetek óta megjelent a presszó teraszán. Nyitástól zárásig élvezte a vendéglátósok figyelmes kiszolgálását. Hol ezt, hol azt csent el. A vendégek imádták. Sejteni lehetett, emberhez szokott madárról van szó. Úgy döntöttek, szakemberekre bízzák Bélát. Elvitték Szentesre.

A Szentesi Természet- és Vadvédelmi Mentőközpont Alapítvány legfrissebb bejegyzése szerint a mentőközpont ,,letartóztatta,, Orosházi Bélát. Az ok pedig: rendszeres ingyenes fogyasztás, a vendégek megrendelt ételének, egy részének elfogyasztása, kávé és alkoholfogyasztás, valamint kávéskanál lopás.

– Rács mögé került az Orosházán rendszeresen  vendéglátóhelyre járó kedves tollas vendég, és mindig fizetés nélkül távozott. Orosházi Béla a gyanúsított, már nevet is kapott a dolgozóktól és a megkárosított vendégektől – olvastuk a mentőközpont közösségi oldalán.

A madár most karanténban várja sorsa alakulását. A szakemberek két hétig megfigyelés alatt tartják, majd visszavadítják a természetbe. Addig is lehet ám látogatni Bélát!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában