Zenei csemegével készül a Filharmónia

Figyeljen, mert lehet, hogy pont az Ön ablaka alatt csendülnek fel a klasszikus zene dallamai az elkövetkezendő hetekben! Április 22-től 11 megyében, több mint 120 meglepetés koncerttel ajándékozza meg a Filharmónia Magyarország a zeneszeretőket, közel hozza a zenét az otthonokba is, az ablakok alá. Az orosháziak a Kossuth utcai erkélyeikről, ablakaikból, majd a tízemeletes toronyházakból figyelték a pénteki, zenei csemegét.

Cs. I.

Az aktuális járványhelyzet miatt, március 11-től a Filharmónia Magyarországnak, az ország legjelentősebb klasszikus zenei koncertszervezőjének is bizonytalan ideig el kellett halasztani koncertjeit, de ezekben a rendkívüli napokban is közel hozza az élményt, a lehetőségek szerint élőben, a térzene program keretében.

Az a cél, hogy minél több emberhez elérjen a klasszikus zene varázsa. Az eredeti tervek szerint parkokban, zenei pavilonokban szólalt volna meg a muzsika. A most útjára induló meglepetés mini koncertek a térzene átgondolt, a vírushelyzetre koreografált verziója.

A szerző felvételei

A program lényege: eljuttatni az emberekhez a klasszikusokat szórakoztatásképp úgy, hogy senkinek se kelljen kimozdulni otthonából. Olyan köztereken csendülnek fel dallamok, amelyeknek környezetéből jól látható és hallható a produkció. Az emberek az ablakokból, erkélyekről, lakásokból, balkonokról, házak kertjeiből válnak részeseivé a zenei élménynek.

A kezdeményezés tehát eljutott Orosházára is. A Tisza Kvintett lepte meg azt a néhány járókelőt, aki éppen a belvárosban tartózkodott. A zenei csemege hallatán kinyíltak az ablakok több háztömbben is.

S hogy kik a zenészek? Az együttes tagjai Szeged város professzionális muzsikusai, akik hasonlóan gondolkodnak hivatásukról, a rézfúvós előadóművészetről. Repertoárunk széleskörű és sokoldalú, amelyben reneszánsz-, barokk-, klasszikus-, romantikus-, 20. századi művek és átiratok szerepelnek. Az együttes rendszeresen bemutatja saját feldolgozásait, átiratait.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában