Ítélet

2024.05.23. 09:33

Kisiklott egy személyvonat a bolgár férfi miatt Mezőhegyesen

A vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt a Gyulai Járási Ügyészség vádirata alapján 200 ezer forint pénzbüntetésre és 1 évi közúti járművezetéstől eltiltás büntetésre ítélt a Battonyai Járásbíróság előkészítő ülésén egy 55 éves büntetlen előéletű Bulgáriában élő, bolgár állampolgárságú férfit, aki miatt kisiklott egy személyvonat Mezőhegyes külterületén. Az ítélet jogerős.

Papp Gábor

A bolgár férfi tavaly szeptember 6-án, a délelőtti órákban egy tehergépkocsit vezetve közlekedett Mezőhegyes lakott területén kívül, a 4444-es számú úton Battonya felől Mezőhegyes irányába. Haladása közben a vasút-közút szintbeni kereszteződésénél a vasúti átjárót biztosító fénysorompó tilos (piros) jelzése ellenére az átjáróba behaladt, s ekkor a neki balról érkező személyvonattal összeütközött. Az ütközés után a tehergépkocsi sodródva az átjárót biztosító fénysorompónak ütközött, azt kidöntötte. A tehergépkocsival ütköző személyvonat motorkocsija két tengellyel kisiklott, s a vasúti pályán kívül, a vasúti töltésen állt meg. A baleset következtében vonaton tartózkodó 3 fő vasúti dolgozó és 5 fő utas közül egy férfi 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A balesetben mindkét jármű megrongálódott.

A férfi megszegte a KRESZ-ben foglaltakat, mely szerint a vasúti átjáró előtt meg kell állni, ha a fénysorompó villogó piros jelzést ad; cselekményével, a vonatnak ütközéssel a vasúti közlekedés biztonságát gondatlanul veszélyeztette. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában