Koronavírus Békésben

2023.12.07. 14:28

Ismét emelkedik Békéscsabán a szennyvízben az örökítőanyag koncentrációja

Ismét emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) csütörtökön a honlapján.

MTI

Fotó: shutterstock

Azt írták, hogy a 48. héten - több hétig tartó stagnálás után - ismét emelkedett a koronavírus örökítőanyagának szennyvízben mért országos átlagkoncentrációja - írja az MTI.

Hozzátették: a tendencia a mintavételi helyek többségénél - 14 helyszínen - emelkedő, így Békéscsabán, Budapest mindhárom szennyvíztisztítójának ellátási területén, a Budapest környéki agglomerációs településeken, Debrecenben, Egerben, Győrben, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett, Salgótarjánban, Szekszárdon és Tatabányán. Nyolc településen stagnáló tendencia jellemző.

Közölték azt is, hogy a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja 12 helyszínen a "magas", 10 helyszínen pedig az "emelkedett" kategóriába sorolható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában