Sakk

2024.05.24. 18:57

Szegedi és kirgiz sakkozó a két csoport élén - galériával

Gyulán pénteken délelőtt a Hőforrás Hotel és Üdülőszövetkezet konferenciatermében folytatódott a 3. Csomós János emlékverseny. Ezen a napon a negyedik fordulóra kisorsolt partikat játszották a résztvevők, szombaton azonban ismét dupláznak majd.

Verasztó Lajos

Fotó: Kiss Zoltán

Az A csoportban a negyedik forduló vármegyei rangadóján az orosházi Kunos Zoltán legyőzte a gyulai Tamás Kornélt, és feljött az ötödik helyre. A szegedi Jójárt Zsolt nyert a nyíregyházi Gunyecz Zoltán dr. ellen, és átvette a vezetést. Döntetlenül zárult az Ébert Zoltán–Hangay Olivér parti.
Érdekesebb eredmények. 4. forduló: Jójárt Zsolt (Maróczy SE)–Gunyecz Zoltán dr. (Nyíregyháza) 1:0, Bíró István (Orosháza)–Sallai Kálmán (Törökbálint) 0:1, Kunos Zoltán (Orosháza)–Tamás Kornél (Gyula) 1:0, Czigler Dezső (Püspökladány)–Bányai István (Gyula) 0:1. Döntetlenek: Ébert Zoltán (Pitypalattyvölgyi Sakk SZSE)–Hangay Olivér (Kőbánya SC), Samu Sorin Mihai (Arad)–Szöllősi Zoltán (FM, Dunaharaszti).
Az élcsoport: 1. Jójárt Zsolt 3,5 pont, 2. Sallai Kálmán 3,5, 3. Éberth Zoltán.3, 4. Hangay Olivér 3, 5. Kunos Zoltán 3.

A B-jelű csoportban a negyedik fordulóban remivel végződött a Koronczai Csongor (Csepel)–Bajsinov Islambek (kirgiz), a Hajdú István (Szentes)–Czombos Olivér (Orosháza), és a Godó Csongor (Gyula)–Daróczy Sándor (Debrecen) parti.
Érdekesebb eredmények. 4. forduló: Lengyel László (Szerencs)–Balog Imre (Békés) 1:0, Vértes Imre (Békés)–Geröly József (Ezüst Huszár SE) 0:1. Döntetlenek: Koronczai Csongor (Csepel)–Bajsinov Islambek (kirgiz), Hajdú István (Szentes)–Czombos Olivér (Orosháza), Godó Csongor (Gyula)–Daróczy Sándor (Debrecen).
Az élcsoport: 1. Bajsinov Islambek 3,5 pont, 2. Czombos Olivér 3,5, 3. Koronczai Csongor 3,5.
Szombaton 9 és 15 órától rendezik a következő két fordulót.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában