Felkészültek a megyében a koronavírus elleni küzdelemre

Dr. Becsei László, Herczeg Tamás, dr. Kovács József, valamint dr. Takács Árpád a legaktuálisabb és legfontosabb megyei, járványhelyzettel kapcsolatos kérdéseket vitatták meg Gyulán, csütörtökön. Elmondásuk szerint Békés megye alaposan felkészült. A megbeszélés résztvevői ellátogattak a békéscsabai A-B Expo területére, ahol a mentőautóknak alakítanak ki mentesítő zónát.

P. G.

Fotó: LP6DMK2

A Békés megyei koronavírus-helyzettel kapcsolatban egyeztetett dr. Becsei László, a Békés Megyei Központi Kórház főigazgató-főorvosa, Herczeg Tamás és dr. Kovács József országgyűlési képviselő, valamint dr. Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, a Békés Megyei Védelmi Bizottság elnöke csütörtökön Gyulán.

A dr. Kovács József képviselői irodájában tartott megbeszélésen a résztvevők áttekintették a legaktuálisabb kérdéseket és feladatokat – minderről Herczeg Tamás és dr. Kovács József egyaránt beszámolt Facebook oldalán. A résztvevők ellátogattak a békéscsabai A-B Expo területére, ahol a mentőautók számára alakítanak ki mentesítő zónát.

dr. Becsei László, a Békés Megyei Központi Kórház főigazgató-főorvosa, dr. Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, a Békés Megyei Védelmi Bizottság elnöke, dr. Kovács József országgyűlési képviselő, és Herczeg Tamás országgyűlési képviselő /Fotók: Lehoczky Péter/

Mint a posztokból megtudtuk, az egészségügyi és szociális intézmények felkészítése rendben zajlik, a háziorvosok védőfelszereléssel való ellátása is tervezetten halad. A megyében jelenleg több településen is gyártanak már védőmaszkokat.

Dr. Kovács József hangsúlyozta, mind az állami és rendvédelmi, mind az egészségügyi és szociális intézmények felkészítése megfelelő.

- Mindenkit szeretnék megnyugtatni, valamennyi szakember azon dolgozik, hogy minél jobban visszaszorítsuk és lokalizáljuk a koronavírus terjedését, éppen ezért kérek mindenkit, hogy tartsuk be a megfelelő védekezési intézkedéseket, tartsunk legalább 1,5-2 méter távolságot egymás között és lehetőleg maradjunk otthon – fogalmazott dr. Kovács József a közösségi oldalán.

A megbeszélés résztvevői ezt követően ellátogattak az A-B Expo Békéscsaba és Gyula közötti, előbbi városban található területére, ahol a mentők számára alakítanak ki egy tartalék mentesítő zónát. A létesítményt Kárász László, Békés megyei vezető mentőtiszt mutatta be a közéleti személyiségeknek.

A mentesítő zónában történik meg koronavírus-gyanús vagy igazoltan fertőzött betegek szállítását követően a mentőautók kémiai, illetve ózongenerátoros fertőtlenítése. A gyulai kórházban egyénként jelenleg is működik egy ilyen mentesítő zóna. Az A-B Expo területén kialakított tartalék zónát egy-két óra alatt üzemkész állapotba tudják hozni, ha esetlegesen a mentőautók kihasználtsága megnőne, és így szükség lenne a fertőtlenítés gyakoribbá tételére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában