Jótékonysági koncert: az Evangélikus templomban lép fel Mága Zoltán

A nagycsaládosokért és a nevelőszülőkért koncertezik Békéscsabán Mága Zoltán világhírű hegedőművész május 21-én 18 órától az Evangélikus Nagytemplomban. A jótékonysági koncert a Békés Megyei Önkormányzat által útjára bocsátott Szeretlek Békés megye programsorozat harmadik állomása.

A hangversennyel a Békés Megyei Önkormányzat célja, hogy felhívja a figyelmet a nagycsaládok, nevelőszülők nehéz helyzetére, egy olyan problémára, mely az egész társadalmat érinti. Békés megyében 21 nagycsaládos egyesület működik, melyek irányító szerepét a Nagycsaládosok Egyesülete Orosháza látja el. 

A Békés megyei nevelőszülői hálózat kiépítését a Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi, Rehabilitációs és Módszertani Központ vállalta magára. Ezen intézmények megsegítését tűzte ki célul a megyei önkormányzat a békéscsabai evangélikus nagytemplomban megrendezésre kerülő jótékonysági koncert megvalósításával. 

Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott Mága Zoltán hegedűművész, aki 100 templomi koncert jótékonysági koncertsorozatával már 2009 óta járja az országot. A rendezvény fővédnöke Domokos László, a Békés megyei képviselő-testület elnöke, védnökei Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere, valamint Kondor Péter evangélikus esperes.

A jótékonysági hangversenyre a belépés díjtalan, de a szervezők örömmel fogadják a koncertlátogatók adományait. Az így befolyt összeget a Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi, Rehabilitációs és Módszertani Központ nevelőszülői hálózata, a Nagycsaládosok Egyesülete Orosháza, valamint a kisebb települések nagycsaládos egyesületeinek támogatásárára fordítják.

Pünkösd ünnepének közeledtével a szeretet felértékelődik, küldetéssé magasztosul. Tudjuk, dolgunk van a világban. Tennünk kell embertársainkért. Húsvét után ötven nappal a keresztény egyházak a Szentlélek eljövetelét ünneplik, így válik pünkösd az újjászületés szimbólumává.

Megújul a természet, megújul a lelkünk, egy gyermek tisztasága, ártatlansága költözik szívünkbe. S ilyenkor eszünkbe jut, milyen védtelenek, sebezhetőek gyermekeink. Szükségük van a biztonságot nyújtó, szerető környezetre, hogy egészséges, teljes értékű felnőtt váljon belőlük, aki bátran indul el a nagyvilágba megvalósítani önmagát. Ez a stabil, kiegyensúlyozott környezet, a család nyújtotta háttér minden gyermeket megillet, minden gyermeknek jár. A család a társadalom alappillére. A családból épül fel a közösség, az ország, a nemzet.

Kommentek

Legolvasottabb

1
Elakadt egy sört szállító teherautó a 47-esen, lezárták a főutat
2
Mezőkovácsházi mentős mentette meg a nőket, akikbe villám csapott a Körösnél
3
És akkor Gyomaendrődöt elmosta az eső
4
Olajtartályok gyulladtak ki Ecsegfalván, kilenc város tűzoltói oltották a lángokat
5
Autók törtek Békésnél, szalagkorlátnak vágódott az egyik
sérüléshullám
Doll nem tudja, mitévő legyen
a gép forog / 5 perce
Cseh Laci nem áll le
A 2020-as hazai rendezésű Európa-bajnokságon még mindenképpen szeretne úszni Cseh László, aki szerdán szerzett ezüstérmet a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon.
Gyász
Mély fájdalommal, de Isten akaratában megnyugodva Párducz Béla férj, gyermekei: László és Oszkár, unokái: László és Levente, menye: Andrea tudatja, hogy Párducz (Dobrotka) Piroska (Ada, 1929.december 11. - Gyula, 2017.július 13.) életének 88. évében tiszta szent lélekkel visszaadta lelkét Teremtőjének. Szeretett halottunktól 2017. július 27-én 19 órakor veszünk végső búcsút, kísérjük utolsó útjára az Adai római katolikus temetőben. 2017. július 27. - 7.30 Csíksomlyói kegytemplom és kolostor - Lelki üdvéért szentmise 2017. július 28. - 8.00 Szentháromság katolikus templom, Ada - Temetési szentmise 2017. augusztus 3. - 16.00 Nádi Nagyboldogasszony Plébániatemplom, Gyula - Lelki üdvéért szentmise Szerető családja
"Elmentél, pedig fontos voltál, értünk küzdöttél, értünk dolgoztál. Te a jóságodat mindig két kézzel szórtad, önzetlenül adtál rossznak, s jónak. De mindig egy célod volt, a családért élni, ezt a halál tudta csak széttépni. Segítő szavad most hiányzik csak igazán, kérünk, továbbra is figyelj és vigyázz ránk." MEGEMLÉKEZÉS Krajcsó János halálának 2. évfordulóján szeretettel emlékezik családja.
Egyedülálló tárlat / 57 perce
Dalí-kiállítás nyílik Szegeden
temetés / 2 órája
Végső búcsút vettek Schubert Évától
a magyar-görög elé / 2 órája
Kőkemény meccset várnak a srácok
felfedezés / 3 órája
85 éve feltárt dinó újabb csontjaira bukkantak
nem adja fel / 5 órája
Gyurta: Most is vissza tudok térni
Salakmotor / 5 órája
Szombaton felbőgnek a motorok Gyulán