Tenisz

2024.02.06. 14:18

Bondár Anna szettpontról veszített

A szerencsés vesztesként főtáblára került Bondár Anna kikapott az első fordulóban a 267 ezer dollár (körülbelül 95 millió forint) összdíjazású kolozsvári női tenisztornán.

Bakulya Mihály

Bondár Anna nem élt az újabb eséllyel.

Fotó: Fotó: MTI

A világranglistán 125. helyen álló magyar játékos a romániai verseny selejtezőjében simán legyőzte a hazai Alexandra Ignatikot (302.), a második körben viszont kikapott a svájci Simona Walterttől (175.). A vereséggel úgy tűnt, befejezte szereplését, ám végül kiderült, hogy szerencsés vesztesként ott lehet majd a 32-es főtáblán, melynek első körében, kedden a brit Harriet Dart (103.) ellen lépett pályára.
Jól kezdte a mérkőzést, a hatodik játékban brékelte ellenfelét, de ekkor megtorpant, a rivális pedig sorozatban négy gémet nyerve besöpörte az első szettet. A második játszmára rendezte sorait a 26 éves szeghalmi játékos. Elsősorban a szervái váltak magabiztossá, amivel nem igazán tudott mit kezdeni ellenfele, igaz ez fordítva is így volt. Anna 5:4-es vezetésénél Dart két játszmalabdát hárított, azután viszont a Hajdúszoboszlói SE versenyzőjének kellett két bréklabdát ledolgoznia, ami túlságosan sok energiáját felemészthette, így a rövidítésre már nem tudta az addigi játékát nyújtani.
Eredmény. 1. forduló (16 közé jutásért):
Harriet Dart (brit)–Bondár Anna 6:4, 7:6 (7-0)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában