Egészségügy

2024.04.28. 07:58

Az orosházi kórház várja az orvostanhallgatókat és rezidenseket

Ahhoz, hogy az orvostanhallgatók az általános orvosi diplomát megszerezzék, kórházi gyakorlatokon kell részt venniük, amik pontosan szabályozva vannak a tanrendben. Az orvosi diplomát megszerző rezidens orvosoknak pedig szintén kórházi háttér kell, hogy a választott szakvizsgájukat le tudják tenni. Ezeket a gyakorlatokat pedig olyan akkreditált intézményekben végezhetik, mint az Orosházi Dr. László Elek Kórház.

Csete Ilona

– Városi kórházként is fontosnak tartjuk a jövő orvosainak a képzését, ezen keresztül pedig a kórház hosszú távú működését. Ezért dolgozunk folyamatosan, hogy az orosházi kórházban minél több akkreditált szakmai képzőhely legyen – fogalmazott dr. Bozsár Stefánia. Az intézmény főigazgatója hangsúlyozta, jelenleg 20 szakmacsoport rendelkezik akkreditációval.

Orosházi Dr. László Elek Kórház, várják a jelenetezéseket
A szülészet, nőgyógyászati osztály rezidens orvosa, dr. Németh Nikolett és Vacsi-Hevesi Ágnes osztályos főnővér beszéli át a napi vizit előtti teendőket. A rezidensek aktívan részt vesznek a kórházi osztályok gyógyító munkájában. Fotó: Melega Krisztián/Kórház

– Orosházán az orvostanhallgatók szinte az összes szakmában le tudják tölteni a kötelező gyakorlat egy részét, vagy egészét, ami lehetőséget ad arra, hogy a gyakorlati idő alatt megismerjék az orosházi kórházat, annak működését, felépítését. Ezzel pedig nem titkolt célunk, hogy az orvosi diploma megszerzése után Orosházán folytassák a munkát rezidensként, vagy később akár már szakorvosként. Az elmúlt években több orosházi és a térségünkben élő orvostanhallgató töltötte itt a gyakorlatát, és egy részük itt is helyezkedett el később orvosként – összegezte dr. Bozsár Stefánia.

Arról, hogy az Orosházi Dr. László Elek Kórházban mely szakágak rendelkeznek akkreditációval, az egészségügyi intézet közösségi oldalán olvashatnak bővebben.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában