Egészségügy

2024.04.28. 07:58

Az orosházi kórház várja az orvostanhallgatókat és rezidenseket

Ahhoz, hogy az orvostanhallgatók az általános orvosi diplomát megszerezzék, kórházi gyakorlatokon kell részt venniük, amik pontosan szabályozva vannak a tanrendben. Az orvosi diplomát megszerző rezidens orvosoknak pedig szintén kórházi háttér kell, hogy a választott szakvizsgájukat le tudják tenni. Ezeket a gyakorlatokat pedig olyan akkreditált intézményekben végezhetik, mint az Orosházi Dr. László Elek Kórház.

Csete Ilona

– Városi kórházként is fontosnak tartjuk a jövő orvosainak a képzését, ezen keresztül pedig a kórház hosszú távú működését. Ezért dolgozunk folyamatosan, hogy az orosházi kórházban minél több akkreditált szakmai képzőhely legyen – fogalmazott dr. Bozsár Stefánia. Az intézmény főigazgatója hangsúlyozta, jelenleg 20 szakmacsoport rendelkezik akkreditációval.

Orosházi Dr. László Elek Kórház, várják a jelenetezéseket
A szülészet, nőgyógyászati osztály rezidens orvosa, dr. Németh Nikolett és Vacsi-Hevesi Ágnes osztályos főnővér beszéli át a napi vizit előtti teendőket. A rezidensek aktívan részt vesznek a kórházi osztályok gyógyító munkájában. Fotó: Melega Krisztián/Kórház

– Orosházán az orvostanhallgatók szinte az összes szakmában le tudják tölteni a kötelező gyakorlat egy részét, vagy egészét, ami lehetőséget ad arra, hogy a gyakorlati idő alatt megismerjék az orosházi kórházat, annak működését, felépítését. Ezzel pedig nem titkolt célunk, hogy az orvosi diploma megszerzése után Orosházán folytassák a munkát rezidensként, vagy később akár már szakorvosként. Az elmúlt években több orosházi és a térségünkben élő orvostanhallgató töltötte itt a gyakorlatát, és egy részük itt is helyezkedett el később orvosként – összegezte dr. Bozsár Stefánia.

Arról, hogy az Orosházi Dr. László Elek Kórházban mely szakágak rendelkeznek akkreditációval, az egészségügyi intézet közösségi oldalán olvashatnak bővebben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában