Vízilabda

2022.10.11. 13:14

Az újra megnyílt Árpád fürdőben meccseltek az OB II.-ben

Az elmúlt héten újra megnyílt békéscsabai Árpád fürdő sátortetős medencéje adott otthont szombaton az OB II-es felnőtt vízilabda-bajnokság Délkeleti csoportja újabb körének. Ezúttal a hat csapat az alapszakasz harmadik és negyedik fordulójában feszült egymásnak. A békéscsabaiak a kecskemétiek legyőzésével megszerezték idei első győzelmüket.

Gajdács Pál, [email protected]

Miklós Attila

Swietelsky-Békéscsaba–Szeged 5–18 (1–4, 0–4, 3–4, 1–6)

Vízilabda OB II.-es mérkőzés, alapszakasz, Délkeleti csoport, Békéscsaba. V.: Bujka. Békéscsaba: Vozár M. – Csendes, Laczó P. 1, Gyebnár, Mucsi 1, Ajtai 1, Csatári. Cs.: Lukácsi S., Szanyi 1, Latorcai 1, Dávid, Borsos, Miklós, Freiberger. Játékos edző: Ajtai Miklós. Gól emberelőnyből: 5/1, ill. 7/3. Büntetők: 0/0, ill. 0/0. 

Az eredmény alakulása: 0–4, 1–10, 4–12. A mezőny legerősebb csapatával akadt össze a békéscsabai alakulat, kevés esélye volt a pontszerzésre.

Swietelsky-Békéscsaba–Kecskeméti VE 9–7 (4–1, 1–3, 2–2, 2–1)

OB II-es mérkőzés, alapszakasz, Délkeleti csoport, Békéscsaba. V.: Bereczki. Békéscsaba: Vozár M. – Csendes, Laczó P. 2, Gyebnár, Mucsi 2, Ajtai 2, Csatári 1. Cs.: Lukácsi S., Szanyi, Latorcai, Dávid 1, Borsos, Miklós 1, Freiberger. Játékos edző: Ajtai Miklós. Gól emberelőnyből: 0/0, ill. 10/2. Büntetők: 1/0, ill. 0/0. 

Harcos és izgalmas találkozót hozott a nap utolsó összecsapása, amelyen a csabaiak begyűjtötték a 2022–2023. évi bajnokság első győzelmét. Érdekesség, hogy a csapat valamennyi találata akcióból esett, és egyszer sem került a gárda emberelőnyös helyzetbe.

Ajtai Miklós: – Első ellenfelünk egy olyan szegedi gárda volt, amely az OB I-es csapatuk kötelékéből álló huszonéves játékosokból áll. Valamennyien remek kondícióval rendelkeztek, technikásak, gyorsak. A mezőnyből kilógó együttes ellen tisztességesen helytálltunk, még úgy is, hogy ellenfelünknél három játékos ezúttal nem jött Békéscsabára. Céljuk, hogy az OB I. B-be felkerüljenek. Ellenük kihoztuk magunkból a maximumot, de már ekkor a kecskemétiek elleni rangadóra koncentráltunk, akikkel korábban is nagy csatákat vívtunk, miként most is. 

– Jól kezdtük a találkozót, mindenki száztíz százalékon pörgött. Egyszer ugyan felzárkózott ellenfelünk, ám a folytatásban ismét föléjük kerekedtünk. A csapat remekül védekezett, a támadások során is jól muzsikált, a visszatérő Vozár Miklós kapusunk jó százalékon védett és örülök, hogy Miklós Attila ismét gólt lőtt. A győzelem igazi csapatmunka volt, ráadásul a fiatalok is sokat hozzátettek az idei első győzelmünkhöz.

Az állás négy forduló után: 1. Szeged 12, 2. Szegedi UVTE 9, 3. Csongrádi VVSE 7, 4. Szegedi VTK 4, 5. Swietelsky-Békéscsaba 3, 6. Kecskeméti VE 0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában